Robertson’s Lemon Curd juustokakku
Robertson’s Lemon Curd juustokakku (8-12:lle)
Ainekset:
1 purkki Robertsons lemon curd -sitruunatahnaa
1 Sitruuna
1 pkt (300 g) Maustamatonta tuorejuustoa
500 ml Vispikerma
2rkl Vanijasokeri
½ pkt McVities Digestive -keksi
75 g Voi
6 kpl Liivatelehti
Valmistus:
Voitele 18 cm ø irtopohjavuoka. Murskaa digestivekeksit tasaiseksi muruksi, lisää huoneenlämpöinen voi, sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle mahdollisimman tasaiseksi. Laita vuoka kylmään ja valmista sillä välin täyte.
Laita neljä liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään. Sekoita huolellisesti tuorejuusto ja 4/5 sitruunatahnaa keskenään. Sekoita vaniljasokeri ja vispikerma keskenään ja vaahdota kevyesti. Raasta kokonaisen sitruunan kuori sekä purista puolikkaan sitruunan mehu, kuumenna kattilassa kevyesti, lisää liotetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tuorejuustomassa, vispikerma ja liivateseos keskenään ja kaada irtopohjavuokaan digestivepohjan päälle. Laita kylmään vähintään kahden tunnin ajaksi ennen kuin lisäät kiilteen.
Laita kaksi liivatelehteä kylmään veteen tekeytymään. Purista puolikkaan sitruunan mehu kattilaan, lisää loppu sitruunatahna, kuumenna ja sekoita huolellisesti. Lisää liivate ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä hetki, lisää tämän jälkeen kiille kakun päälle ja laita kakku vielä vähintään kahden tunnin ajaksi kylmään.
Koristele mansikoilla tai syötävillä kukilla ja kata kakku juhlapöydän kruunuksi tai ota piknikille mukaan tarjoiltavaksi!