Mustikka-TABASCO®-jälkiruoka
Raaka-aineet:
3 dl mustikoita
1/2 dl sokeria
20 tippaa TABASCO® Green -kastiketta
mintunlehtiä
digestivekeksiä tai muuta keksiä mitä löytyy kaapista murustettuna
Lemon curd:2 luomusitruunan mehu ja kuori
4 dl tomusokeria
2 kananmunaa
75g voita
Italialainen marenki:300g sokeria
1 dl vettä
110g kananmunan valkuaisia
30g sokeria
1/2 tl suolaa
Valmistus:
Aloitetaan marengista. Mittaa 300g sokeria ja vesi kattilaan, kuumenna 121°C asteeseen.
Lisää yleiskoneeseen tai vatkaa käsivatkaimella kulhossa valkuaiset, 30g sokeria ja suola kevyeksi vaahdoksi, lisää kuuma sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa tämän jälkeen viel hetki, n. minuutin ajan marenkia. Siirrä pursotinpussiin tai anna odottaa hetki kulhossa jälkiruoan kasaamista varten.
Lemon curdia varten kuumenna kattilassa sitruunan mehu, kuori sekä sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita hiljalleen miedolla lämmöllä seosta kunnes sakeutuu. Voit käyttää lämpömittaria apuna, kuumenna tällöin seosta n. 3-5 min kunnes se on 80°C asteista. Ota pois liedeltä ja vispaa joukkoon kuutioitu voi. Siirrä tämän jälkeen astiaan ja jääkaappiin jäähtymään. Säilyy jääkaapissa steriloiduissa lasipurkeissa n. 2vk. Voit halutessasi myös siivilöidä seoksen ennen jäähdyttämistä.
Sekoita mustikat ja sokeri keskenään, mausta TABASCO® Green -kastikkeella. Säädä tulisuusaste oman maun mukaan.
Kasaa jälkiruoat laseihin, vuorottelemalla marenkia, mustikkaa, lemon curdia, keksimurua ja koristele mintunlehdillä.