Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Banaanileipä ja Ricotta-kreemi

Banaanileipä ja Ricotta-kreemi

Banaanileipä ja Ricotta-kreemi

Banaanileipä ainesosat:

  • 125 g huoneenlämpöistä voita

  • 75 g sokeria

  • 50 g tumma sokeri

  • 3 kananmunaa

  • 3 kypsää banaania

  • 50 g luonnonyoghurttia

  • 200 g vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhoa

  • 50 g taateleita

  • 50 g pekaanipähkinöitä

  • 1 rkl TABASCO® Original -kastiketta

Karamelli-kastike ainesosat:

  • 100g sokeria

  • 25g voita

  • 100g kuohukermaa

Pähkinäbrittle

  •  150g sokeria

  • 2rkl vettä

  • 50g pekaanipähkinöitä

  • 50g kuivattuja banaaneja

Ricottakreemi

  •  1l täysmaitoa

  • 1 sitruunan mehu

  • 1tl Maldon suolaa

  • 50g luonnonyoghurttia

  • (sokeria)

Banaanileivän valmistus:

  1. Mittaa ainekset ja aseta uuni kuumenemaan 160°C.

  2. Sekoita voi ja sokerit keskenään ja vaahdota noin 5 minuuttia.

  3. Sekoita banaanit, kananmunat, yoghurtti ja TABASCO® -kastike keskenään tasaiseksi massaksi, lisää voi-sokerivaahdon sekaan.

  4. Pilko taateleita ja pähkinöitä pienemmäksi. Voitele ja jauhota uunivuoka kevyesti ja vuoraa leivinpaperilla. Lisää sekaan jauhot ja leivinjauhe sekä pienennetyt taatelit ja pähkinät.

  5. Kaada banaanileipätaikina uunivuokaan ja paista uunissa noin tunnin ajan.

  6. Valmista sillä välin pähkinäbrittle, karamellikastike sekä ricottakreemi.

Pähkinäbrittlen valmistus:

  1. Hienonna pähkinät ja banaanit. Lisää ne leivinpaperilla vuorattuun astiaan.

  2. Sulata paksupohjaisessa leveässä kattilassa vesi ja sokeri, älä sekoita ettei sokeri kristallisoidu.

  3. Anna karamellin keittyä keskikovalla lämmöllä n. 8 min ajan kunnes kullanväristä, kaada varoen pähkinöiden ja banaanien päälle.

  4. Anna kovettua n. 30min ennen leikkaamista.

  5. Leikkaa karamellilevy pieniksi muruksi ja koristele banaanileipä pähkinäbrittlellä.

Rocttakreemin valmistus:

  1. Mittaa ainekset. Kuumenna täysmaito kattilassa pohjaa hämmentäen n. 90-asteiseksi, juuri alle kiehumispisteen.

  2. Ota pois levyltä ja lisää sitruunan mehu. Sekoita kevyesti. Anna maidon juoksettua noin 10-15min.

  3. Siivilöi seos harsoliinan läpi, mausta juusto suolalla. (jos ei löydy harsoliinaa, voit tehdä saman muutamalla suodatinpaperilla).

  4. Sekoita valutettu ricotta ja yoghurtti keskenään, tarjoile banaanileivän kanssa.

Karamellikastikkeen valmistus:

  1. Sulata sokeri paksupohjaisessa leveässä kattilassa, kunnes sokeri on sulanut ja karamellisoitinut.  

  2. Lisää voi sekoittaen joukkoon. Lisää tämän jälkeen kerma, sekoita ja kiehauta vielä kerran.

  3. Kaada jäähtynyt karamelli banaanileivän päälle, koristele pähkinäbrittlellä ja tarjoile ricottakreemin kanssa.

Viinisuositus:
KWV Cuvée Rosé, alkuperämaa Etelä-Afrikka

https://www.alko.fi/tuotteet/633667/KWV-Cuv-e-Ros-/

Piri-piri lohi

Piri-piri lohi

Mini Pavlovat

Mini Pavlovat