Banaanileipä ja Ricotta-kreemi
Banaanileipä ja Ricotta-kreemi
Banaanileipä ainesosat:
125 g huoneenlämpöistä voita
75 g sokeria
50 g tumma sokeri
3 kananmunaa
3 kypsää banaania
50 g luonnonyoghurttia
200 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoa
50 g taateleita
50 g pekaanipähkinöitä
1 rkl TABASCO® Original -kastiketta
Karamelli-kastike ainesosat:
100g sokeria
25g voita
100g kuohukermaa
Pähkinäbrittle
150g sokeria
2rkl vettä
50g pekaanipähkinöitä
50g kuivattuja banaaneja
Ricottakreemi
1l täysmaitoa
1 sitruunan mehu
1tl Maldon suolaa
50g luonnonyoghurttia
(sokeria)
Banaanileivän valmistus:
Mittaa ainekset ja aseta uuni kuumenemaan 160°C.
Sekoita voi ja sokerit keskenään ja vaahdota noin 5 minuuttia.
Sekoita banaanit, kananmunat, yoghurtti ja TABASCO® -kastike keskenään tasaiseksi massaksi, lisää voi-sokerivaahdon sekaan.
Pilko taateleita ja pähkinöitä pienemmäksi. Voitele ja jauhota uunivuoka kevyesti ja vuoraa leivinpaperilla. Lisää sekaan jauhot ja leivinjauhe sekä pienennetyt taatelit ja pähkinät.
Kaada banaanileipätaikina uunivuokaan ja paista uunissa noin tunnin ajan.
Valmista sillä välin pähkinäbrittle, karamellikastike sekä ricottakreemi.
Pähkinäbrittlen valmistus:
Hienonna pähkinät ja banaanit. Lisää ne leivinpaperilla vuorattuun astiaan.
Sulata paksupohjaisessa leveässä kattilassa vesi ja sokeri, älä sekoita ettei sokeri kristallisoidu.
Anna karamellin keittyä keskikovalla lämmöllä n. 8 min ajan kunnes kullanväristä, kaada varoen pähkinöiden ja banaanien päälle.
Anna kovettua n. 30min ennen leikkaamista.
Leikkaa karamellilevy pieniksi muruksi ja koristele banaanileipä pähkinäbrittlellä.
Rocttakreemin valmistus:
Mittaa ainekset. Kuumenna täysmaito kattilassa pohjaa hämmentäen n. 90-asteiseksi, juuri alle kiehumispisteen.
Ota pois levyltä ja lisää sitruunan mehu. Sekoita kevyesti. Anna maidon juoksettua noin 10-15min.
Siivilöi seos harsoliinan läpi, mausta juusto suolalla. (jos ei löydy harsoliinaa, voit tehdä saman muutamalla suodatinpaperilla).
Sekoita valutettu ricotta ja yoghurtti keskenään, tarjoile banaanileivän kanssa.
Karamellikastikkeen valmistus:
Sulata sokeri paksupohjaisessa leveässä kattilassa, kunnes sokeri on sulanut ja karamellisoitinut.
Lisää voi sekoittaen joukkoon. Lisää tämän jälkeen kerma, sekoita ja kiehauta vielä kerran.
Kaada jäähtynyt karamelli banaanileivän päälle, koristele pähkinäbrittlellä ja tarjoile ricottakreemin kanssa.
Viinisuositus:
KWV Cuvée Rosé, alkuperämaa Etelä-Afrikka