Ahvenanmaan pannukakku
Ahvenanmaan pannukakku, TABASCO®-kastikkeella maustettua omenakompottia ja hapatettua kermaa
Ahvenanmaan pannukakku (10 annosta / 1 uunipellillinen)
Ainesosat:
3 dl manna- tai riisipuuroa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1,5 dl ruskistettua voita
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 tl Maldon suolaa
2 tl kardemummaa
Valmistus:
Sekoita maito ja puuro keskenään
Lisää joukkoon kananmunat, jauhot ja 1dl ruskistettua voita.
Lisää sokeri, vaniljatanko, suola ja kardemumma, sekoita tasaiseksi.
Voitele uunivuoka, kaada massa vuokaan ja lisää pinnalle loput 1/2dl ruskistettua voita.
Kypsennä uunissa 225°C n. 35min.
Omena-Tabasco kompotti (4:lle)
Ainesosat:
5 hapokasta omenaa esim. Granny Smith
0,5 dl fariinisokeria
1rkl inkivääriä
1 kanelitanko
4rkl TABASCO®-kastiketta
hyppysellinen Maldon suolaa
Valmistus:
Leikkaa omenat lohkoiksi ja leikkaa lohkot pieniksi paloiksi.
Lisää omenat, sokeri, raastettu inkivääri, kanelitanko ja TABASCO®-kastike kattilaan ja keitä noin 5min.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Hapatettu kerma
Ainesosat:
2 dl kuohukermaa
0,5 dl piimää
Valmistus:
Sekoita ainekset keskenään, jätä huoneenlämpöön hapattumaan vuokoraudeksi.
Tarjoile pannukakkujen ja kompotin kanssa.