Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Raparperipiirakkaa, kompottia ja vaniljakermaa

Ainesosat:

  • 4dl vehnäjauhoja

  • 3dl sokeri

  • 3dl piimää 

  • 1 kananmuna

  • 100g voita 

  • 1tl Maldon suola

  • 1tl leivinjauhetta

  • 1tl soodaa 

  • 3dl raparperia 

  • 2rkl TABASCO® SWEET & Spicy -kastiketta

  • 2rkl tomusokeria (tavallinen sokeri käy myös)

Valmistus:

  1. Sekoita kananmuna ja sokeri keskenään ja vispaa kunnes tasaiseksi seokseksi. Lisää piimä ja sekoita.

  2. Sulata voi.

  3. Leikkaa raparperi n. 1cm mittaisiksi paloiksi. Lisää kulhoon ja mausta TABASCO® -kastikkeella ja sokerilla, anna mehustua hetki.

  4. Mittaa kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan.

  5. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita.

  6. Kaada massa voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja lisää maustettu raparperi piirakan päälle.

  7. Paista uunissa n. 175°C 30-35min.  

Vaniljakerma

Ainesosat:

  • 2dl kermaa 

  • 1 rkl sokeria 

  • ripaus Maldon suolaa 

  • 1 vaniljatangon sisus

Valmistus:

  1. Mittaa kerma, sokeri ja suola kulhoon.

  2. Leikkaa vaniljatanko pitkittäin puoliksi ja raaputa veitsellä siemenet kerman joukkoon.

  3. Vispaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja tarjoile piirakan ja kompotin kanssa. 

Raparperikompotti 

Ainesosat:

  • 3dl raparperia

  • 2dl sokeria 

  • 3 rkl TABASCO® SWEET & Spicy -kastiketta

  • 1 käytetty vaniljatanko 


Valmistus:

  1. Mittaa raaka-aineet kattilaan, sekoita.

  2. Lisää vaniljakermaan käytetty vaniljatanko kompottiin mukaan.

  3. Kuumenna seos kiehuvaksi, anna keittyä hiljalleen n. 10min kunnes raparperit ovat pehmenneet.

  4. Jos kompotti tuntuu liian kiinteältä voit lisätä tilkan vettä.

  5. Tarjoile piirakan ja vispatun kerman kanssa. 


Marcos_kuva.jpg

Reseptin loi vuoden 2019 brändilähettiläs Marcos Gois

Munakas ja prinssinakit

Munakas ja prinssinakit

Lemon Curd Mudcake

Lemon Curd Mudcake