Raparperipiirakka
Raparperipiirakkaa, kompottia ja vaniljakermaa
Ainesosat:
4dl vehnäjauhoja
3dl sokeri
3dl piimää
1 kananmuna
100g voita
1tl Maldon suola
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
3dl raparperia
2rkl TABASCO® SWEET & Spicy -kastiketta
2rkl tomusokeria (tavallinen sokeri käy myös)
Valmistus:
Sekoita kananmuna ja sokeri keskenään ja vispaa kunnes tasaiseksi seokseksi. Lisää piimä ja sekoita.
Sulata voi.
Leikkaa raparperi n. 1cm mittaisiksi paloiksi. Lisää kulhoon ja mausta TABASCO® -kastikkeella ja sokerilla, anna mehustua hetki.
Mittaa kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan.
Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita.
Kaada massa voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja lisää maustettu raparperi piirakan päälle.
Paista uunissa n. 175°C 30-35min.
Vaniljakerma
Ainesosat:
2dl kermaa
1 rkl sokeria
ripaus Maldon suolaa
1 vaniljatangon sisus
Valmistus:
Mittaa kerma, sokeri ja suola kulhoon.
Leikkaa vaniljatanko pitkittäin puoliksi ja raaputa veitsellä siemenet kerman joukkoon.
Vispaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja tarjoile piirakan ja kompotin kanssa.
Raparperikompotti
Ainesosat:
3dl raparperia
2dl sokeria
3 rkl TABASCO® SWEET & Spicy -kastiketta
1 käytetty vaniljatanko
Valmistus:
Mittaa raaka-aineet kattilaan, sekoita.
Lisää vaniljakermaan käytetty vaniljatanko kompottiin mukaan.
Kuumenna seos kiehuvaksi, anna keittyä hiljalleen n. 10min kunnes raparperit ovat pehmenneet.
Jos kompotti tuntuu liian kiinteältä voit lisätä tilkan vettä.
Tarjoile piirakan ja vispatun kerman kanssa.