Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Ryppyperunoita ja mole-kastiketta

Ryppyperunoita ja mole-kastiketta

Ainesosat:

  • 500g pientä uutta perunaa 

  • 1/2dl Maldon suolaa 

  • 1/2dl Maldon savusuolaa 

  • 2l vettä 


Valmistus:

  1. Mittaa vesi ja suola kattilaan, kuumenna kiehuvaksi.

  2. Pese sillä aikaa perunat juuresharjalla.

  3. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä n. 12min jos perunat ovat pieniä. 

  4. Tarjoile mausteisen molen kanssa. 


Nopea mole kastike 

Ainesosat:

  • 400g kidneypapuja 

  • 1 iso sipuli 

  • 2rkl oliiviöljyä

  • 2 valkosipulin kynttä 

  • 1dl lihalientä (voit käyttää halutessasi 1dl vettä ja 1/2 lihaliemikuutiota)

  • 1/2 dl kahvia 

  • 50g suklaata

  • 3 rkl Tabasco Buffaloa 

  • 2tl Maldon suolaa

  • 2tl jauhettua korianteria 

  • 1tl kuminaa

  • 1tl mustapippuria

  • ripaus muskottia 


Valmistus:

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota kattilassa oliiviöljyn kanssa.

  2. Lisää valutetut ja huuhdellut pavut. Anna hautua hetki.

  3. Lisää kahvi ja lihaliemi, ja keitä hetki.

  4. Lisää mausteet ja suklaa ja ota pois levyltä.

  5. Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi.

  6. Tarjoile ryppyperunoiden kanssa. 

Marcos_kuva.jpg

Reseptin loi vuoden 2019 brändilähettiläs Marcos Gois

Karitsan tartar

Karitsan tartar

Mango Slush

Mango Slush