Ryppyperunoita ja mole-kastiketta
Ainesosat:
500g pientä uutta perunaa
1/2dl Maldon suolaa
1/2dl Maldon savusuolaa
2l vettä
Valmistus:
Mittaa vesi ja suola kattilaan, kuumenna kiehuvaksi.
Pese sillä aikaa perunat juuresharjalla.
Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä n. 12min jos perunat ovat pieniä.
Tarjoile mausteisen molen kanssa.
Nopea mole kastike
Ainesosat:
400g kidneypapuja
1 iso sipuli
2rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
1dl lihalientä (voit käyttää halutessasi 1dl vettä ja 1/2 lihaliemikuutiota)
1/2 dl kahvia
50g suklaata
3 rkl Tabasco Buffaloa
2tl Maldon suolaa
2tl jauhettua korianteria
1tl kuminaa
1tl mustapippuria
ripaus muskottia
Valmistus:
Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota kattilassa oliiviöljyn kanssa.
Lisää valutetut ja huuhdellut pavut. Anna hautua hetki.
Lisää kahvi ja lihaliemi, ja keitä hetki.
Lisää mausteet ja suklaa ja ota pois levyltä.
Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
Tarjoile ryppyperunoiden kanssa.