Halstrattua siikaa
Halstrattua siikaa, valkoista parsaa ja hollandaisea
Ainesosat:
2 siikafilettä (n. 600g)
2rkl Maldon suolaa kalan maustamiseen
400g valkoista parsaa
300g pieniä sipuleita (esim. shalotti)
2dl punaviiniä tai 2dl vettä ja 3rkl punaviinietikkaa (valko- tai omenaviinietikka käy)
2 rkl TABASCO® Buffalo-kastiketta
Valmistus:
Mausta siikafileet suolalla. Anna maustua 10-15min.
Ryöppää parsat suolavedessä n. 30-60 sekuntia.
Kuori ja halkaise sipulit. Lisää sipulit ja punaviini sekä TABASCO® -kastike kattilaan. Keitä n. 5min ja nostele sipulit pois.
Leikkaa siikafileet puoliksi ja laita halsteriin.
Lisää sipulit ja parsat grilliin ja ota niihin kaunis väri. Siirrä grillin syrjäisempään osaan jossa eivät ole enää suorassa lämmössä.
Grillaa kalaa nahkapuoli alaspäin muutama minuutti kunnes nahka kauniin väristä. Käännä ja kypsennä enää puoli minuuttia. Ota pois grillistä.
Tarjoile hollandaisen ja yrttien kanssa.
Hollandaise
Ainesosat:
200g kirkastettua voita (250g voita)
2 keltuaista
2rkl omenaviinietikkaa (valkoviinietikka käy)
1-2tl Maldon suolaa
2rkl vihreää Tabascoa
Valmistus:
Sulata 250g voita kattilassa, kiehauta ja anna jäähtyä hetki. Muutaman minuutin jälkeen vaalea voin hera painuu kattilan pohjalle.
Mittaa kulhoon keltuaiset, etikka, suola ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
Mittaa kulholle sopivaan kattilaan muutaman sentin verran vettä pohjalle. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää kulho kattilan päälle.
Kypsennä keltuaismassaa vesihauteessa kattilan päällä kokoajan sekoittaen n. 3-5min niin että keltuainen kypsyy, muttei paakkuunnu.
Jos käytät lämpömittaria, seos on valmis kun saavutat n. 80°C.
Ota kulho pois levyltä ja kattilan päältä, kaada kirkastettu voi kokoajan sekoittaen kulhoon jolloin rasva emulgoituu keltuaisen kanssa.
Viimeistele TABASCO®-kastikkeella.