Riistaleipä
Raaka-aineet:
400g hirven käristyslihaa (voit halutessasi tehdä leivän esim. muuta riistaa tai naudan flank steakkia käyttäen)
50g voita
1/2 dl TABASCO® Buffalo -kastiketta
1/2 dl rypsiöljyä
2 tl Maldon -suolaa
1 tl mustapippuria
4 reilua palaa patonkia / muuta vaaleaa leipää
1 porkkana
1 shalotti
100g Monterey Jack juustoa
3 rkl sinappia
Paistetut sienet:
200g vapaavalintaisia sieniä (tatit, kanttarellit, suppilovahverot erinomaisia)
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
50g voita
2 rkl soijakastiketta
1-2-3 liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
Valmistus:
Valmista 1-2-3 liemi, eli laita ainekset kattilaan, kiehauta ja jäähdytä. Hienonna porkkana ja shalotti, pikkelöi 1-2-3 liemessä vähintään 1h ennen tarjoilua, marinoi mielellään yön yli.
Kaada pannulle öljy ja puolet voista, lisää hirvenliha, suolaa ja mustapippuria ja paista kunnes käristys on kypsää ja lihasta tullut neste on päässyt haihtumaan hiukan, n. 5-10min. Lisää TABASCO® Buffalo -kastike ja ota pois levyltä.
Hienonna sipuli ja valkosipuli, pilko sieniä pienemmäksi. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Lisää voi ja sipulit, kuullota muutama minuutti. Lisää lopuksi soijakastike ja paista vielä hetki. Mausta lopuksi suolalla tarvittaessa.
Kun kaikki ainekset ovat valmiina, kokoa leipä: avaa patonki, voitele toinen puoli dijonilla ja toinen voilla, lisää hirvikäristys, sieniä, pikkeleitä. Viimeisetele raastetulla juustolla sekä muutamalla tujauksella TABASCO® Buffalo -kastiketta.