Tofu Fried Rice
Tofu Fried Rice (4:lle)
Ainesosat:
5-6 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä esim. Basmati (mieluiten päivän vanhaa riisiä)
300g maustamatonta Jalotofua (tai muu vastaava kiinteä tofu)
3-4 rkl TABASCO® Sriracha -kastiketta
1 pieni sipuli
1 pieni porkkana
parsakaalin varsi (tai pala purjoa tai pinaattikaalia)
2 valkosipulin kynttä
2x3 cm pala inkivääriä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
2 kananmunaa
4 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
Valmistus:
Kuutioi tofu pieniksi 1-2 cm kuutioiksi (valuta mahdolliset ylimääräiset nesteet pois),
Hienonna valkosipuli ja inkivääri.
Suikaloi sipuli, porkkana ja parsakaalin kuorittu varsi.
Mittaa muut ainekset valmiiksi paistamista varten.
Käytä isoa paistinpannua (halkaisija 26-28cm) muuten tee ”fried rice” pannulla kahdessa osassa.
Kuumenna 2 rkl rypsiöljyä pannulla, lisää kuutioitu tofu pannulle, mausta suolalla ja paista 2-3min kunnes tofu saa väriä ja paistopintaa.
Lisää joukkoon 1rkl soijakastiketta sekä 2rkl hunajaa, sekoita ja glaseeraa tofupalat.
Lisää pannulle tässä vaiheessa tofiun joukkoon loppu rypsiöljy sekä suikaloidut vihannekset, paista n. 2min kunnes vihannekset pehmenevät hieman.
Lisää hienonnettu valkosipuli ja inkivääri, n. 1 min sekoittaen.
Lisää lopuksi riisi, loppu soijakastike sekä TABASCO® Sriracha -kastike, hämmennä huolellisesti.
Siirrä riisiseosta pannun reunoja kohti jotta saat n. 10cm halkaisijan tilan keskelle pannua.
Riko kananmunat siihen, paista sekoitellen kunnes kananmuna hyytyy ja sekoita tasaisesti riisiseoksen joukkoon.
Jos kaipaat lisää potkua, viimeistele annokset vielä TABASCO® Sriracha -kastikkeella, tarjoile heti.