Dandan nuudelit
Dandan nuudelit neljälle
Ainesosat:
400g porsaan jauhelihaa
2 pkt / 170g nuudeleita
100g maapähkinöitä
1 sipuli
2 pak choyta
1 rkl soijakastiketta
2 tl hoisinkastiketta
1 tl omenaviinietikkaa
2 tl TABASCO® -kastiketta
Maldonin suolaa myllystä
Maldonin mustapippuria myllystä
kevätsipulia viimeistelyyn
Aromaattinen öljy:
1 dl rypsiöljyä
2 tähtianista
1 kanelitanko
1 rkl chilihiutaleita
Kastike:
2 rkl tahinia
2 tl hunajaa
1rkl soijakastiketta
2 valkosipoulin kynttä
1 tl TABASCO® Chipotle -kastiketta
2cm x 2cm pala inkivääriä
+ aromaattinen öljy
Valmistus:
Paahda maapähkinöitä kuumalla pannulla muutama minuutti koko ajan hämmentäen. Siirrä pähkinät kulhoon odottamaan.
Valmistele aromaattinen chiliöljy. Kuumenna rypsiöljy pienessä kattilassa, lisää joukkoon kanelitanko, tähtianis ja chilihiutaleet. Anna maustua n. 10-15min, poista tämän jälkeen tähtianis ja kanelitanko.
Hienonna sipuli ja poista pak choyn lehdistä kanta ja huuhtele nämä.
Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle porsaan jauheliha ja paista pannulla n. 5min, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää pannulle tämän jälkeen hienonnettu sipuli, hoisin, soijakastike, omenaviinietikka ja TABASCO® -kastike. Paista pannulla vielä muutama minuutti.
Sekoita tehosekoittimessa valkosipuli, inkivääri, tahini, soijakastike, hunaja ja aromaattinen öljy.
Laita keskikokoiseen kattilaan reilu vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Keitä nuudelit ohjeen mukaan, lisää 30 sek ennen nuudeleiden valmistumista pak choy samaan kattilaan.
Siivilöi nuudelit ja pak choy, lisää pannulle possun jauhelihan mukaan. Sekoita hyvin.
Annostele nuudeleita ja possua kulhoihin, lisää kastiketta päälle ja viimeistele paahdetuilla maapähkinöillä ja kevätsipulilla