Okonomiyaki
Okonomiyaki neljälle
Ainesosat:
1 rkl rypsiöljyä
1 pkt pekonia
1/2 varhaiskaali
3 kevätsipulin vartta
2,5 dl vehnäjauho
1,5 dl kalalientä tai vettä
1 tl Maldonin suolaa myllystä
1/2 tl Maldonin mustapippuria myllystä
1/4 tl sokeria
1/4 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
Päälle:
2 tl merilevähiutaleita
majoneesia
TABASCO® Sriracha -kastiketta
Seesaminsiemeniä
Valmistus:
Saat reseptiin parhaan lopputuloksen kun käytät n. 24cm halkaisijan matalareunaista pannua.
Riko kananmunat kulhoon, sekoita joukkoon kalaliemi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munaseoksen joukkoon, sekoita huolellisesti.
Leikkaa kaali ja pekoni ohuiksi suikaleiksi.
Leikkaa kevätsipuli. Säästä kevätsipulin vihreää osaa koristeeksi Okonomiyakin päälle.
Lisää suikaloitu pekoni pannulle, paista pannulla muutama minuutti kunnes pekoni ruskistuu.
Lisää rypsiöljy, kaali ja kevätsipuli pannulle ja kuullota keskikovalla lämmöllä n. 5-10min välillä hämmennellen. Mausta hiukan suolalla ja pippurilla.
Lisää tämän jälkeen taikinaseos pannulle, availe lastalla hiukan kaaliseosta, että taikinaa pääsee varmasti pohjalle asti.
Paista n. 5min, käännä lautasen avulla pannukakku ja liuta takaisin pannulle, paista vielä muutama minuutti.
Nosta valmis okonomiyaki lautaselle, koristele majoneesilla, TABASCO® Sriracha -kastikkeella, seesaminsiemenillä ja merileväjauheella.