Jakkihedelmäburgeri
Jakkihedelmäburgerit neljälle
Ainesosat:
NYHTÖJAKKI
1 prk Del Monte Jakkihedelmää ( à 400 g)
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl mustapippuria (karkeaksi jauhettua)
1/2 tl suolaa
1 kpl laakerinlehti
100 g tomaattimurskaa
1 1/2 tl TABASCO® Chipotle -kastiketta
1 dl salottisipulifondia (vettä ja fondia)
oliiviöljyä paistamiseen
COLESLAW
75 g valko-tai punakaalia
1 kpl porkkana
1/2 dl kaura fraiche
1/2 dl vegaani majoneesia
1 tl dijon sinappia
suolaa ja pippuria
maustamiseen
PIKKELÖITY SIPULI
1 kpl punasipuli
mehu 1kpl limeä
1 tl merisuolaa
TARJOILUUN
4 hampurilaissämpylää
1 ruukku korianteria
Valmistus:
Pulled jackfruit: Kaada neste purkista ja huuhtele jakkuhedelmä siivilässä.
Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipuli.
Käytä kannellista pataa. Kuullota sipuli öljyssä. Paloittele jakki ja lisää se pataan. Lisää mausteet, tomaattimurska ja TABASCO® Chipotle -kastike sekä fondi.
Anna hautua kannen alla noin 40 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
Coleslaw: Suikaloi kaali. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita kaura fraiche, majoneesi, sinappi kaalin ja porkkanan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pikkelöity sipuli: Kuori ja viipaloi punasipuli. Laita sipuli kulhoon ja purista sen päälle limemehu sekä merisuola. Hämmennä muutamia kertoja ja anna maustua noin 20 min ennen tarjoilua.
Kokoa hampurilainen: Leipä,coleslaw, jakkihedelmä, pikkelöity sipuli sekä tuore korianteri.