Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Bouillabaisse

Bouillabaisse

Bouillabaisse neljälle

Ainesosat:

  • 300g lohta

  • 200g siikaa (tai joku muu vaalea kala)

  • 1 kg sinisimpukoita

  • 1 purjo

  • 2 shalottia

  • 2-3 porkkanaa

  • 3-4 varsisellerin vartta

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1 fenkoli

  • 3dl valkoviiniä

  • 1,5l kalalientä

  • 1dl oliiviöljyä

  • 1 purkki tomaattimurskaa

  • Tuoretta timjamia

  • Tuoretta lehtipersiljaa

  • 1 pkt / 0,5g sahramia

  • 2 laakerinlehteä

  • 1/2 chili

  • 2 sitruunaa

  • TABASCO® Green -kastiketta

  • 1 tl Maldonin suolaa myllystä

  • 1/2 tl Maldonin mustapippuria myllystä

Rouille:

  • 1 paprika

  • 1/2 chili

  • 2 siivua vaaleaa leipää

  • 1rkl vettä

  • 1 rkl omenaviinietikkaa

  • 2 dl oliiviöljyä

  • 4 valkosipulin kynttä

Valmistus:

  1. Paahda sitruunanpuolikkaat pannulla tai uunissa kunnes leikkuupinta on saanut reilusti väriä.

  2. Paahda myös paprika rouillea varten pannulla tai uunissa (200°C / 15-20min) kunnes saanut reilusti väriä.

  3. Kuori paprika ja poista sisus. Lisää paprika, puolikas chili, valkosipuli, kuutioitu leipä, vesi ja etikka sauvasekoittimen mentävään astiaan, sekoita huolella.

  4. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana kunnes seos on sopivan tahnamaista. Tarjoile bouillabaissen kanssa.

  5. Huuhtele sinisimpukat huolellisesti, hienonna shalottisipuli.

  6. Lisää 0,5dl oliiviöljyä kattilaan, lisää shalotti ja muutama timjaminoksa.

  7. Kuumenna ja kuullota hetki, lisää simpukat, kuullota vielä hetki, lisää Maldonin suolaa ja pippuria myllystä.

  8. Lisää valkoviini joukkoon ja laita kattilaan kansi päälle. Pidä kattilaa kuumalla levyllä n. 1min, siirrä kattila tämän jälkeen sivuun, pidä kansi päällä vielä muutama minuutti.

  9. Avaa kansi ja poista puolet simpukoista kuorista, pidä puolet sellaisenaan viimeistelyä varten, säästä myös simpukoiden liemi.

  10. Kuori ja pilko porkkana, selleri, purjo, fenkoli, hienonna chili ja valkosipuli. Pilko porkkanat pienemmiksi kuin purjo, fenkoli ja selleri, koska porkkanat kypsyvät hiukan hitaammin.

  11. Lisää kattilan pohjalle 0,5dl oliiviöljyä ja lisää pilkotut kasvikset joukkoon, lisää laakerinlehdet ja muutama timjaminoksa sekä sahrami.

  12. Kuulota vihanneksia hetki, lisää tämän jälkeen kalaliemi ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen n. 15min. Lisää suolaa ja mustapippuria Maldonin myllystä. Maista ja viimeistele TABASCO® Green -kastikkeella

  13. Leikkaa kalat reiluiksi paloiksi. Lisää kalat keiton joukkoon, lisää myös simpukoiden liemi.

  14. Ota kattila pois liedeltä ja anna vetäytyä n. 5min kunnes kala täydellisen kypsää.

  15. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla ja sinisimpukoilla. Tarjoile rouillen ja hiillostettujen sitruunanpuolikkaiden kanssa.

Marcos_kuva.jpg

Reseptin loi vuoden 2020 brändilähettiläs Marcos Gois

Hot Cold Brew

Hot Cold Brew

Dark & Stormy Twist

Dark & Stormy Twist