Pastasalaatti
Pastasalaatti neljälle
Ainesosat:
300g pastaa (esim. simpukkapasta gnocchi tai farfalle)
2 tölkkiä (n. 300g) tonnikalaa tai kotimaista järvikalasäilykettä
1 tölkki/pkt (n. 150g) mustia papuja
muutama varsisellerin varsi
muutama kevätsipulin varsi
150g haricot papuja
2 porkkanaa
4 kananmunaa
1 ruukku/puntti lehtipersiljaa
reilusti Maldon suolaa (pastaveteen)
Kastike:
1dl majoneesia
1dl ranskankermaa
2-3 rkl TABASCO® Original -kastiketta
1tl Maldon suolaa
reilusti Maldon mustapippuria myllystä
(1/2 sitruunan mehu)
Valmistus:
Laita isoon kattilaan reilusti vettä kiehumaan pastan keittoa varten, lisää joukkoon reilusti suolaa.
Laita pienempään kattilaan kananmunia varten vesi kiehumaan, lisää kananmunat kiehuvaan veteen, keitä n. 7 min. Siirrä kananmunat heti kylmään veteen.
Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä pasta ohjeen mukaan. Valmistele sillä aikaa muut ainekset.
Pese varsisellerit ja kuori porkkanat. Hienonna varsiselleri ja kevätsipuli. Siivuta porkkanat ohuiksi siivuiksi. Hienonna lehtipersilja. Poista puisevat päädyt haricot-pavuista.
Lisää kaikki ainekset haricot-papuja lukuun ottamatta tarjoilukulhoon, lisää joukkoon valutetut ja huuhdotut pavut sekä säilykekala. Sekoita.
Lisää haricot-pavut pastan joukkoon n. 30 sek ennen kuin pasta on ”al dente”, siivilöi pasta ja pavut ja lisää muiden ainesten sekaan. Kuuma pasta jäähtyy kylmien ainesten seassa.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää pastasalaatin joukkoon, sekoita huolella. Voit antaa salaatin maustua kaapissa hetken ennen tarjoilua. Nauti!