Piri-piri lohi
Piri-piri lohi
Piri-piri kastike:
½ plo TABASCO® Habanero -kastiketta
4 valkosipulin kynttä
1 puntti korianteria
1 sitruunan mehu
2 dl oliiviöljyä
1 tl savupaprikaa
2 tl Maldon suolaa
Lohta varten ainesosat:
800 g lohta
1 l vettä
2 rkl merisuolaa
Kvinoasalaatin ainesosat:
400 g kvinoaa
puntti tilliä
100 g lehtikaalia
1 sitruunan mehu ja kuori
3 rkl oliiviöljyä
Maldon suolaa myllystä
Maldon mustapippuria myllystä
Porkkana-inkivääri dressing
1 porkkana
3x3 cm pala inkivääriä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa (muu vaalea etikka käy myös)
1 rkl TABASCO® Original -kastiketta
1 tl Maldon suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
PIri-piri -kastikkeen valmistus:
Sekoita sauvasekoittimella kaikki ainekset sileäksi kastikkeeksi.
Marinoi lohta piri-piri kastikeella sekä viimeistele annos tulisella piri-pirillä.
Lohen valmistus:
Suomusta lohi ja leikkaa annospaloiksi, suolaa suolaliemessä noin 30min ajan.
Kuivaa hyvin.
Sekoita puolet piri-piri kastikkeesta lohipalojen kanssa ja anna maustua vähintään toiset 30min.
Grillaa tai paista lohipalat kuumalla parilalla noin 2-3min nahkapuolelta ja minuutti toiselta puolelta.
Tarjoile kvinoasalaatin ja porkkanadressingin kanssa.
Kvinoasalaatin valmistus:
Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä ja keitä annoksen pakkauksen mukaan.
Mausta keitinvesi suolalla ja oliiviöljyllä.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehut talteen. Hienonna tilli. Poista lehtikaaleista kova varsi ja pienennä lehtiä.
Käytä nopeasti lehdet grillissä tai parilalla.
Anna kvinoan jäähtyä hiukan ja sekoita kevyesti tämän jälkeen joukkoon lehtikaali, tilli, sitruunan kuori ja mehu.
Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile lohen kanssa.
Porkkana-inkivääri dressingin valmistus:
Kuori porkkana ja inkivääri, leikkaa pienemmäksi.
Lisää kaikki ainekset lukuunottamatta rypsiöljyä tehoseikoittimeen ja sekoita hienoksi.
Lisää rypsiöljy ohuena nauhana joukkoon.
Tarjoile kastike kvinoasalaatin ja lohen kanssa.
Viinisuositus:
Conte Ricci Piemonte Barbera, Italia
https://www.alko.fi/tuotteet/429398/Conte-Ricci-Piemonte-Barbera-2019-hanapakkaus/