Parsasalaatti
Parsasalaatti
Ainekset:
500g vihreää parsaa
1 puntti rakuunaa
½ punttia basilikaa
½ punttia lehtipersiljaa
½ sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
100 g parmesaania
4 rkl TABASCO® Green -kastiketta
Maldon suolaa myllystä
Maldon mustapippuria myllystä
Valmistus:
Kuumenna uuni 180°C.
Poista parsoista kova kanta, aseta parsat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta parsat kevyesti oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunissa noin 7-10min (uunin tehokkuudesta riippuen) kunnes parsat ovat saaneet hieman väriä mutta ovat vielä rapsakoita.
Nosta parsat kuumalta pelliltä leikkuulaudalle, anna jäähtyä hiukan.
Nypi sillä välin yrtit sekä raasta parmesaani suoraan tarjoiluastiaan.
Leikkaa parsat kolmeen osaan, lisää tarjoiluastiaan joukkoon.
Viimeistele TABASCO® Green -kastikkeella, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla, sekoita ja tarjoile heti.
Viinisuositus:
Steininger Grüner Veltliner Kamptal, Itävalta