Frittikalmarit ja sitrus-fenkoli salaatti
Frittikalmarit ja sitrus-fenkoli salaatti
Ainekset:
800g kalmareita
1 fenkoli
2 veriappelsiinia
1 appelsiini
2 rkl oliiviöljyä
½ punttia basilikaa
1 litra rypsiöljyä uppopaistamiseen
200g maissitärkkelystä leivittämiseen
2 rkl TABASCO® Garlic -kastiketta
Maldon suolaa myllystä
Maldon mustapippuria myllystä
Majoneesin ainekset:
1 kananmuna
2 rkl sitrushedelmien mehua
2 rkl Tabasco Garlic kastiketta
Maldon suolaa myllystä maun mukaan
250 ml rypsiöljyä
Valmistus:
Renssaa kalmarit, irroita ”hattu” ja lonkerot toisistaan, poista hatun sisältä tukiranka, huuhtele kalmarit huolellisesti.
Leikkaa lonkerot irti silmien alta. Irroita nahka kalmarin tuubimaisista hatuista.
Leikkaa kalmarit noin 1cm levyisiksi renkaiksi, pidä lonkerot kokonaisina.
Mausta maissitärkkelys suolalla ja mustapippurilla, leivitä kalmarit jauhoseoksessa, valuta ylimääräinen jauhotus pois.
Kuumenna laakeassa kattilassa litra rypsiöljyä 180°C.
Leikkaa sillä välin fenkolit ohuiksi siivuiksi, kuori veitsellä appelsiini ja veriappelsiini kauttaaltaan niin, että pelkästään hedelmäliha jää näkyviin.
Leikkaa tämän jälkeen sitrussegmentit irti hedelmästä. Purista talteen ylimääräiset sitrusmehut majoneesia varten.
Sekoita fenkolit ja sitrukset keskenään ja mausta TABASCO® Garlic -kastikkeella, suolalla ja oliiviöljyllä, viimeistele basilikalla.
Friteeraa kalmarit pienissä osissa noin 2min ajan kunnes rapeita ja kullanvärisiä.
Valuta paperin päällä ylimääräiset rasvat pois.
Viimeistele suolalla ja TABASCO® Garlic -kastikkeella, tarjoile raikkaan fenkolisalaatin ja majoneesin kanssa.
Majoneesin valmistus:
Lisää ainekset sauvasekoittimen mentävään astiaan reseptin järjestyksen mukaisesti.
Aseta sauvasekoitin astian pohjalle ja sekoita, nosta sauvasekoitinta hitaasti samalla sekoittaen ja seos emulgoituu majoneesiksi.
Viinisuositus:
Inspiration Rosé, Ranska