Grillipizza
Grillipizza
Ainekset:
7-8 dl 00-pizzajauhoja
0,75 tl kuivahiiva
1 tl Maldon suolaa
2,5 dl kylmää vettä
0,5 dl oliiviöljyä
Del Monte -pizzakastike
2 palloa mozzarellaa
100 g parmesania
1 pieni kesäkurpitsa
Rucolaa
oliiviöljyä (oman maun mukaan)
1-2 tl TABASCO® Original -kastiketta (oman maun mukaan)
Taikinan valmistus (yön yli):
Lisää yleiskoneeseen jauhot, hiiva ja suola, sekoita joukkoon vesi ja öljy.
Vaivaa keskiteholla n. 7-8min kunnes taikina alkaa olla sileää ja hyvin muotoutuvaa.
Nosta taikina koneesta kevyesti jauhoitetulle työtasolle, jaa neljään osaan. Pyörittele taikinoista palloja ja siirrä pallot kevyesti öljyttyyn astiaan, peitä kannella / kelmulla ja siirrä kylmään yön yli.
Nosta pizzapallot huoneenlämpöön vähintään 2 tuntia ennen pizzojen paistamista.
Muotoile jauhoitetuin käsin taikinapalloista käsin pizzapohjat (älä kauli, kaikki työ taikinan nostatukseen menee muuten hukkaan).
PIzzojen valmistus:
Kuumenna grilli niin kuumaksi kuin mahdollista (300°C hyvä minimi). Jos käytössäsi on pizzakivi, aseta se grilliin lämpenemään.
Siivuta kesäkurpitsa ja mausta kevyesti suolalla ja oliiviöljyllä, revi mozzarella ja siivuta parmesaani. Valmistele täytteet valmiiksi grillin viereen.
Liu’uta pizzapohja varoen grillin päälle, ja paista noin 1-2 minuuttia toiselta puolelta, käännä pizza ja iske täytteet nopeasti päälle, sulje jälleen grillin kansi/kupu ja paista toiset 1-2 minuuttiaa (kuumuudesta riippuen) kunnes pizza on saanut kauniin värin ja juusto on sulanut.
Koristele TABASCO® Original-kastikkeella ja rucolalla. Tarjoile heti!
Viinisuositus:
Pearly Bay (Etelä-Afrikka)
https://www.alko.fi/tuotteet/577428/Pearly-Bay-Dry-White-hanapakkaus/