Gambas pil-pil
Gambas pil-pil
Ainekset:
400 g jättikatkaravut
5 dl oliiviöljy
1-2 tl makea paprikajauhe
5 valkosipulin kynttä
4 reilua palaa juurileipää
1-2 punttia lehtipersiljaa oman maun mukaan
TABASCO Garlic -kastiketta
Valmistus:
Kuori ja leikkaa valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi.
Hienonna lehtipersilja.
Kuivaa hyvin katkaravut. Poista katkaravuista tarvittaessa ns. peräsuoli.
Kuumenna ”cazuela” tai valurautapannu grillissä oikein kuumaksi. Valmistele kaikki raaka-aineet grillin viereen.
Lisää oliiviöljy pannulle, heti perään valkosipulinkynnet. 10 sekunnin jälkeen lisää lehtipersilja ja katkaravut. Paista noin 30 sekuntia ja käännä katkaravut tämän jälkeen, paista toiset 30 sekuntia ja nosta pannu tämän jälkeen syrjään.
Varaava pannu jatkaa tämän jälkeenkin kypsentämistä ja jättikatkaravut ovat tuossa tuokiossa valmiita nautittavaksi. Mausta reilulla suolalla, TABASCO® Garlic -kastikkeella sekä makealla paprikajauheella.
Nauti paahdetun maalaisleivän kanssa.
Viinisuositus:
Inspiration Rose (Ranska)