Jouluinen ”porchetta”-rulla
Jouluinen ”porchetta”-rulla (8-10:lle)
Ainekset:
½ porsaankylki (2-3kg)
1 dl suola
1 dl sokeri
Grey Poupon sinappia
100 g kuivattuja luumuja
50 g kalamata-oliiveja
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 ploa TABASCO® Chipotle -kastiketta
1 rkl pinjansiemeniä
tuoretta oreganoa
tuoretta rakuunaa
tuoretta rosmariinia
Sinappisen gravyn ainekset:
1 l lihalientä
Porchettan paistinesteet
1-2 rkl Grey Poupon sinappia
Maldon suolaa
Maldon mustapippuria
1/2 tl punaviinietikkaa
Valmistus:
Sekoita suola ja sokeri yhteen.
Hiero suolaseos kauttaaltaan possuun ja anna suolautua rauhassa yön yli (kuitenkin vähintään 3h).
Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti.
Soseuta luumut, aurinkokuivattu tomaatti ja kalamata-oliivit sauvasekoittimella keskenään. Lisää joukkoon TABASCO® Chipotle -kastike ja hiukan aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.
Revi tai hienonna yrtit.
Levitä possunkylki leikkuulaudan tai uunipellin päälle sitomista varten. Kuivaa possun pinta hyvin suolautumisessa kertyneistä nesteistä.
Sivele kyljen sisäpinnalle ohut kerros Grey Poupon sinappia. Lisää tämän päälle luumutäyte tasaisesti levittäen. Viimeistele pinjansiemenillä ja yrteillä.
Sido possunkylki rullaksi paistinarun avulla. Paista uunissa 220°C n. 30min ja tämän jälkeen 120°C n. 3,5h.
Anna Porchettan levätä rauhassa noin 30min ennen leikkaamista.
Kastiketta vasten keittele kasaan 1l lihalientä (kunnes noin 1/3 jäljellä).
Lisää joukkoon kaikki paistinesteet Porchettan uunivuoasta sekä etikka, kiehauta.
Ota pois lämmöltä. Lisää joukkoon Grey Poupon sinappi, mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile.