Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Lohi Crudo ja maa-artisokkaa

Lohi Crudo ja maa-artisokkaa

Lohi Crudo ja maa-artisokkaa (4-6:lle)

Ainekset:

  • 400 g putsattua lohifilettä

  • 100 g sokeria

  • 100 g Maldon suolaa

  • 100 g Maldon savusuolaa

  • 1 l vettä

  • 300 g maa-artisokkaa

  • 500 g rypsiöljyä

  • 2tl Maldon suolaa

  • 1 dl omenaviinietikkaa

  • 1 dl sokeria

  • 2 dl vettä

Sinappisen dressingin ainekset:

  • 1 dl Grey Poupon kokojyvä sinappia

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 2 rkl omenaviinietikkaa

  • 1 rkl TABASCO® Original -kastiketta

  • 1 tl sokeria

  • 2 tl Maldon suolaa

  • Maldon mustapippuria myllystä

Valmistus:

  1. Sekoita vesi, sokeri ja suolat keskenään kunnes mausteet ovat liuenneet veteen.

  2. Laita lohi sopivaan astiaan ja lisää suolaliemi. Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.

  3. Valmistele sillä välin sinappikastike sekä artisokat. Pese artisokat huolellisesti keittiöharjalla.

  4. Valitse artisokkien joukosta pienimmät yksilöt (3-4kpl) ja leikkaa mandoliinilla (tai terävällä veitsellä) ohuiksi n. 1-2mm siivuiksi. Kuivaa hyvin paperin välissä.

  5. Kuumenna öljy pienessä kattilassa noin 180°C lämpöiseksi ja friteeraa hyvin kuivatut artisokkasiivut muutamassa erässä n. 1min ajan kunnes ne ovat kauniin kullankeltaisia. Nosta artisokat reikäkauhalla paperilla vuorattuun astiaan kuivamaan. Mausta suolalla.

  6. Leikkaa isommista artisokista sopivan kokoisia suuhun mentäviä paloja.

  7. Kuumenna kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Mausta 1tl Maldon suolalla. Kaada kuuma pikkeliliemi artisokkien päälle ja anna maustua n. 30min ennen tarjoilua.

  8. Ota lohi suolaliemestä ja kuivaa hyvin. Leikkaa lohesta siivuja ja aseta tarjoille, pikkelöidyn artisokan ja artisokkasipsien kanssa, viimeistele sinappidressingillä.

Dressingin valmistus:

  1. Sekoita sinappi ja kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta.

  2. Lisää öljy ohuena nauhana samalla sekoittaen kunnes kastike on kauniisti emulgoitunut.

  3. Tarkista maku ja tarjoile lohi crudon kanssa.

 

Jouluinen ”porchetta”-rulla

Jouluinen ”porchetta”-rulla

Hasselbackan peruna-juuriselleripelti

Hasselbackan peruna-juuriselleripelti