Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Lohi Poke Supreme

Lohi Poke Supreme

Lohi Poke Supreme

Lohi:

400 g nahatonta ja vatsarasvatonta lohifileetä

2 rkl Maldon suolaa

Suolaa lohipala molemmin puolin ja anna tekeytyä noin 15min. Huuhtele ylimääräinen suola kalan pinnalta pois, kuivaa hyvin. Leikkaa lohesta noin 2x2cm kuutioita. 

 

Riisi:

3 dl sushiriisiä

3 dl + 1rkl vettä

1 dl riisiviinietikkaa

½ dl fariinisokeria

2 tl Maldon suolaa 

 

Huuhtele sushiriisiä kulhossa kylmän veden kanssa huolellisesti, vähintään kolme kertaa (vaihtaen riisin pesuvettä jokaisen kerran välissä).

Lisää pesty ja hyvin valutettu riisi kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin minuutti. Ota pois levyltä, annan riisin hautua kannen alla noin 20min. 

Sekoita sillä välin riisiviinietikka, fariinisokeri ja suola keskenään huolellisesti kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. 

Kun riisi on valmista, nostele riisi kattilasta laakeaan astiaan ja kaada etikkaliemi riisin päälle ja sekoita hyvin. 

 

Ponzu-kastike:

2 dl soijakastiketta

½ dl miriniä

½ dl sitruunamehua

½ dl vettä

2 cm x 3cm pala inkivääriä 

1 kpl valkosipulin kynsiä

4 rkl TABASCO® Brand Green Pepper Sauce

 

Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi sekä inkivääri. Sekoita nesteet inkiväärin ja valkosipulin kanssa ja anna kastikkeen tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

 

Viimeistelyyn:

n. 10 cm pätkä kurkkua

4 kpl shisholehti /4 rkl Wakame merilevää 

nippu kevätsipulia 

avocadoa

paahdettuja seesamsiemeniä

paahdettua sipulia

 

Pilko kurkku noin 2cm x 2cm kokoisiksi kuutioiksi, hienonna kevätsipuli.

Aseta kulhon pohjalle riisiä, mausta lohi ponzu-kastikkeella ja aseta riisin päälle, lisää vihreät vihannekset. Mausta kulho Ponzu-kastikkeella ja viimeistele annos paahdetuilla seesamsiemenillä ja rapealla sipulilla. 

Nachopelti Chipotle

Nachopelti Chipotle

Jouluinen ”porchetta”-rulla

Jouluinen ”porchetta”-rulla