Lohi Poke Supreme
Lohi Poke Supreme
Lohi:
400 g nahatonta ja vatsarasvatonta lohifileetä
2 rkl Maldon suolaa
Suolaa lohipala molemmin puolin ja anna tekeytyä noin 15min. Huuhtele ylimääräinen suola kalan pinnalta pois, kuivaa hyvin. Leikkaa lohesta noin 2x2cm kuutioita.
Riisi:
3 dl sushiriisiä
3 dl + 1rkl vettä
1 dl riisiviinietikkaa
½ dl fariinisokeria
2 tl Maldon suolaa
Huuhtele sushiriisiä kulhossa kylmän veden kanssa huolellisesti, vähintään kolme kertaa (vaihtaen riisin pesuvettä jokaisen kerran välissä).
Lisää pesty ja hyvin valutettu riisi kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin minuutti. Ota pois levyltä, annan riisin hautua kannen alla noin 20min.
Sekoita sillä välin riisiviinietikka, fariinisokeri ja suola keskenään huolellisesti kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.
Kun riisi on valmista, nostele riisi kattilasta laakeaan astiaan ja kaada etikkaliemi riisin päälle ja sekoita hyvin.
Ponzu-kastike:
2 dl soijakastiketta
½ dl miriniä
½ dl sitruunamehua
½ dl vettä
2 cm x 3cm pala inkivääriä
1 kpl valkosipulin kynsiä
4 rkl TABASCO® Brand Green Pepper Sauce
Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi sekä inkivääri. Sekoita nesteet inkiväärin ja valkosipulin kanssa ja anna kastikkeen tekeytyä hetki ennen tarjoilua.
Viimeistelyyn:
n. 10 cm pätkä kurkkua
4 kpl shisholehti /4 rkl Wakame merilevää
nippu kevätsipulia
avocadoa
paahdettuja seesamsiemeniä
paahdettua sipulia
Pilko kurkku noin 2cm x 2cm kokoisiksi kuutioiksi, hienonna kevätsipuli.
Aseta kulhon pohjalle riisiä, mausta lohi ponzu-kastikkeella ja aseta riisin päälle, lisää vihreät vihannekset. Mausta kulho Ponzu-kastikkeella ja viimeistele annos paahdetuilla seesamsiemenillä ja rapealla sipulilla.