Nachopelti Chipotle
Itsetehdyt Nachot:
1 pkt (8kpl) tortillalettuja
1 dl rypsiöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria (jauhettu)
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
2 tl Maldon suolaa
Leikkaa tortillaletut kuuteen osaan. Sekoita öljy ja kuivamausteet keskenään ja kaada isoon kulhoon. Pyöräyttele tortillasiivut kauttaaltaan kulhossa mausteöljyn kanssa ja levitä tasaisesti uunipellille. Paista uunissa noin 200 °C 5-7min uunista riippuen. Ota pelti pois uunista, mausta nachot suolalla ja anna hetken kuivahtaa.
Maustettu härkäpapumuru:
400 g Beanit härkäpapumurua (esim. Tex Mex-maustettu)
2 rkl rypsiöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 rkl Colman’s sinappijauhetta
½ tl juustokuminaa
½ tl korianteria, jauhettu
½ tl valkosipulijauhetta
2 rkl TABASCO®Brand Chipotle -kastiketta
Lisää öljy ja Beanit muru sekä mausteet pannulle, paista keskikovalla lämmöllä noin 10 min kunnes härkäpapumuru on maustunut ja hiukan rapeutunut. Viimeistele TABASCO® Chipotle-kastikkeella.
Pico de Gallo -salsa
1 kpl vihreä paprika
1 kpl punainen paprika
1 kpl keltainen paprika
1 kpl pihvitomaatti
1 kpl salaattisipuli
1 kpl valkosipulin kynsi
1 kpl vihreä jalapeno (tuore)
2 rkl TABASCO® Habanero-kastiketta
2 -3 kpl limen mehu
1 rkl Maldon suolaa
Kuutioi paprikat, sipuli ja tomaatti hienoksi ”brunoise” silpuksi, noin 0.5cm x 0.5cm. Hienonna valkosipuli ja jalapeno. Sekoita kaikki keskenään. Mausta suolalla, limemehulla ja TABASCO® Habanero kastikkeella.
Maustettu kaurafraiche:
200 g kasvipohjaista ”hapankermaa” (esim. Oatly iMat Fraiche)
(1 rkl oluthiivaa)
1 rkl sitruunamehua
1 tl Maldon suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Viimeistelyyn:
1 avokado
1 ruukku tuoretta korianteria
Kasaa nachopelti seuraavasti:
pohjalle reilusti nachoja, päälle maustettua härkäpapumurua, pico de galloa ja kaurafraichea. Viimeistele avokadolla ja korianterilla.