Kanapata Cassoulet à la Grey Poupon
Ainekset:
4 kpl broilerin koipireisiä
1 rkl Maldon suolaa
2 rkl oliiviöljyä
8 kpl perunoita
2 kpl porkkanoita
2 kpl sipulia tai 4 kpl shalottisipulia
6 kpl valkosipulin kynsiä
6 isoa lehtikaalin vartta
1 l kanalientä
n. 300 g valkoisia säilykepapuja
3 rkl tomaattipyreetä
½ ruukkua timjamia
1 purkki Grey Poupon sinappia
1 dl punaviiniä
1 dl vettä
3 rkl TABASCO®Brand Pepper Sauce
2 rkl Maldon suolaa
2 tl paprikajauhetta
3 kpl laakerinlehtiä
1 kanelitanko
Maldon mustapippuria myllystä
Lehtipersiljaa viimeistelyyn
Ohje:
Leikkaa kanan koipi ja reisi erilleen. Mausta kanapalat reilulla suolalla. Kuumenna iso kasari tai valurautapata. Lisää kattilan pohjalle oliiviöljyä ja ruskista kanoihin pinnat. Kuori ja pilko vihannekset. Nosta hetkeksi kanat pois kattilasta ja lisää pilkotut vihannekset tilalle, kuullota hetki. Lisää kevyesti hienonnettu timjami, laakerinlehdet, kuivamausteet sekä tomaattipyre. Lisää punaviini ja kiehauta. Nostele kanat takaisin joukkoon ja lisää kanaliemi sekä sinappi. Lisää vettä tarvittaessa, kunnes neste peittää juuri ja juuri kattilan sisällön.
Lisää huolellisesti valutetut ja huuhdellut valkoiset pavut sekä kanelitanko joukkoon. Viimeistele TABASCO® kastikkeella ja tarkista vielä maku. Anna padan hautua noin 90 minuuttia matalalla lämmöllä. Koristele pata lehtipersiljalla ja nauti ruoka hyvän maalaisleivän kera.