Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Pappilan Hätävara 2.0

Pappilan Hätävara 2.0

Pappilan Hätävara 2.0    (6-8:lle)

Vegaaninen marenki:

1 dl kikhernelientä (Aquafaba)

3 rkl sokeria

½ tl Maldon suolaa

Vispaa kikherneliemi kuohkeaksi (noin 1-2min) ja lisää hiljalleen sokeri sekä suola joukkoon. Vispaa vielä 5 minuuttia, kunnes marengista tulee kuohkeaa. 

 

Maustettu kauragurtti:

1 dl Robertson Silver Shred sitruunamarmeladia

3 dl kauragurttia (esim. Oatgurt)

2 tl vaniljasokeria

 

Sekoita ainekset keskenään. 

 

Crumble -keksi:

200 g kuorittuja manteleita

1 banaani

1 dl vehnäjauhoa

½ dl sokeri

½ dl rypsiöljyä

1 tl Maldon suolaa

 

Hienonna mantelit esim. sauvasekoittimella, lisää banaani. Sekoita muut ainekset manteli-banaanimassan kanssa. Levitä seos pellille ja paahda uunissa noin 180° C      30 min välillä sekoittaen. Jäähdytä ja jauha jäähtynyt crumble vielä hienoksi yleiskoneessa tai sauvasekoittimella. 

 

Sitrukset:

1 kpl appelsiini

1 kpl veriappelsiini

1 kpl verigreippi

1 kpl sweetie

 

Kuori veitsellä sitrukset ja ”fileoi” niistä hedelmälihat talteen. Purista jäljelle jäävästä ”rangasta” mehut talteen ja mausta hedelmäfileet mehulla. 

 

Viimeistelyyn:

Robertson Silver Shred -sitruunamarmeladia

tummaa suklaata 

sitruunamelissaa

 

Kokoa Pappilan hätävara vuorottelemalla eri kerroksia (kauragurtti, crumble, marenki, sitrus) ja viimeistele jälkiruoka raastetulla tummalla suklaalla sekä sitruunamelissalla.

Robertson’s Lemon Curd juustokakku

Robertson’s Lemon Curd juustokakku

Kanapata Cassoulet à la Grey Poupon

Kanapata Cassoulet à la Grey Poupon