Pappilan Hätävara 2.0
Pappilan Hätävara 2.0 (6-8:lle)
Vegaaninen marenki:
1 dl kikhernelientä (Aquafaba)
3 rkl sokeria
½ tl Maldon suolaa
Vispaa kikherneliemi kuohkeaksi (noin 1-2min) ja lisää hiljalleen sokeri sekä suola joukkoon. Vispaa vielä 5 minuuttia, kunnes marengista tulee kuohkeaa.
Maustettu kauragurtti:
1 dl Robertson Silver Shred sitruunamarmeladia
3 dl kauragurttia (esim. Oatgurt)
2 tl vaniljasokeria
Sekoita ainekset keskenään.
Crumble -keksi:
200 g kuorittuja manteleita
1 banaani
1 dl vehnäjauhoa
½ dl sokeri
½ dl rypsiöljyä
1 tl Maldon suolaa
Hienonna mantelit esim. sauvasekoittimella, lisää banaani. Sekoita muut ainekset manteli-banaanimassan kanssa. Levitä seos pellille ja paahda uunissa noin 180° C 30 min välillä sekoittaen. Jäähdytä ja jauha jäähtynyt crumble vielä hienoksi yleiskoneessa tai sauvasekoittimella.
Sitrukset:
1 kpl appelsiini
1 kpl veriappelsiini
1 kpl verigreippi
1 kpl sweetie
Kuori veitsellä sitrukset ja ”fileoi” niistä hedelmälihat talteen. Purista jäljelle jäävästä ”rangasta” mehut talteen ja mausta hedelmäfileet mehulla.
Viimeistelyyn:
Robertson Silver Shred -sitruunamarmeladia
tummaa suklaata
sitruunamelissaa
Kokoa Pappilan hätävara vuorottelemalla eri kerroksia (kauragurtti, crumble, marenki, sitrus) ja viimeistele jälkiruoka raastetulla tummalla suklaalla sekä sitruunamelissalla.