Chilisuklaamousse
Chilisuklaamousse
300ml maitoa
300g tummaa suklaata
400ml kuohukermaa
2 liivatelehteä
1-2tl TABASCO® originalia
Viimeistelyyn:
tuoreita vadelmia
50g tummaa suklaata
Paloittele suklaa kulhoon pieninä paloina. Aseta liivetelehdet kylmään veteen, anna liota noin 15min. Kuumenna maito kiehuvaksi. Kaada puolet maidosta suklaan päälle, sekoita hiukan. Kaada loput maidosta suklaan päälle ja emulgoi sauvasekoittimella kiiltävän tasaiseksi massaksi, lisää liotetut liivatelehdet joukkoon, mausta TABASCO®-kastikkeella ja sekoita hyvin. Anna seoksen jäähtyä vähintään 10min ennen kerman lisäämistä joukkoon. Vispaa kerma kevyen kuohkeaksi vaahdoksi (semi soft peaks), lisää jäähdytetyn suklaaseoksen joukkoon, sekoita ilmavasti. Kaada mousse tarjoiluastiaan ja siirrä kylmään muutamaksi tunniksi, kunnes jähmettymään. Viimeistele esim. tuoreilla vadelmilla ja suklaarouheella.