Grillattu kokonainen siika
Grillattu kokonainen siika
Kokonainen siika (0,8-1kg)
Kun grillaat kokonaisen kalan portugalilaisittain avattuna perhoseksi eli ”escalado”, kypsyy kala kuumassa grillissä todella nopeasti.
Leikkaa kalasta ensin saksilla irti selkä- ja vatsaevät. Tämän jälkeen leikkaa kylkiruodot irti selkäruodosta, jolloin saat poistettua selkäruodon. Kun selkäruoto on poistettu, saat levitettyä kalan litteäksi "perhoseksi". Kalan nahka pitää fileet yhdessä. Öljyä kevyesti halsteri, aseta kala halsteriin ja mausta hienolla merisuolalla. Grillaa nahkapuoli alaspäin, kunnes nahkapuoli on saanut kauniin paahteisen värin ja savuisen maun. Käännä kala ja grillaa toinen puoli enää kevyesti, jottei kala kypsy liikaa.
Lämmin ruskeavoi vinegrette:
pieni shalottisipuli
200g voita
2rkl kapriksia
puntti lehtipersiljaa
sitruunan kuori ja mehu
1rkl TABASCO® Original -kastike
1tl mustapippuria
Kuori ja hienonna shalottisipuli. Hienonna lehtipersilja. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää voi kattilaan ja kuumenna välillä sekoittaen. Voi vaahtoaa ensin voimakkaasti, kun vaahto laskee ja väri tummenee, voi alkaa ruskistumaan. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita. Lisää shalotti joukkoon, anna freesaantua voin seassa minuutti. Lisää muut ainekset ja sekoita. Kaada ruskeavoi vinegrette grillatun kalan päälle ja nauti.