Täytetyt kalkkunafileet
Täytetyt kalkkunafileet
Viinisuositus: San Michele a Torri Chianti Colli Fiorentini 2020
400g kalkkunan fileeleikettä
150g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 puntti rakuunaa
1/2 puntti salviaa
1/2 sitruunan kuori
2-3tl Tabasco garlic
30g pinjansiemeniä
Maldon suolaa
Maldon mustapippuria
2-3tl Grey Poupon sinappia
1dl valko- tai punaviiniä
3dl kuohukermaa
1-2tl Tabasco garlic
rypsiöljyä tai voita paistamiseen
Leikkaa sivuttain pieni viilto kalkkunan fileisiin. Viillon tulisi olla sen verran syvä, että se muodostaa pienen taskun fileen sisään, jonka voi täyttää. Hienonna yrtit ja raasta sitruunan kuori. Paahda pinjansiemeniä muutama min kuivalla pannulla. Sekoita tuorejuusto, yrtit, sitruunan kuori, paahdetut pinjansiemenet. Mausta Tabascolla, suolalla ja mustapippurilla. Täytä kalkkunaleikkeet tuorejuustotäytteellä. Sekoita kerma ja sinappi keskenään. Kuumenna pannu voin tai öljytilkan kanssa. Paista kalkkunoihin pannulla kaunis pinta, noin 2min per puoli, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle valkoviini ja kiehauta. Lisää kermaseos ja anna kalkkunan hautua pannulla kastikkeessa vielä noin 5min. Viimeistele Tabasco Garlicilla ja tarjoile.