Ahventa "en papillotte"
neljälle
Ainekset:
600 g ahvenfileitä
500 g uuden sadon perunoita
puolikas kesäkurpitsa
4 kpl sipulinvarsia
100 g voita
1 dl valko- tai roseviiniä
Maldon suolaa myllystä
Maldon mustapippuria myllystä
1/2 sitruunan mehu
1 avomaankurkku
1 fenkoli
yrttejä (esim. herneenversoa, tilliä, ruohosipulia)
1-2 tl TABASCO® Green kastiketta
Lämmitä uuni 180 asteeseen alalämmölle. Poista ahvenfileistä selkäruoto tekemällä pienet viillot ruotorivin kummaltakin puolelta. Mausta ahvenfileet suolalla. Leikkaa huolellisesti pestyt varhaisperunat sekä kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sipulinvarsia pienemmäksi. Jaa voi neljään osaan. Muotoile neljä leivinpaperia seuraavasti - taita leveyssuunnassa paperi kerran puoliksi, tämän jälkeen pyöristä puoliksi taitellun paperin uloimmat reunat niin, että lopputulos muistuttaa hiukan ovaalia ympyrää.
Aseta avatun ja muotoillun leivinpaperiarkin pohjalle, taitoskohdan oikealle puolelle, viuhkaksi viipaloidut varhaisperunat. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Toista sama kesäkurpitsasiivujen ja sipulin kanssa. Lisää 3 ahvenfilettä limittäin vihannesten päälle. Lisää ahventen päälle voisiivu sekä loraus valkoviiniä, viimeistele suolalla ja pippurilla. Taita leivinpaperikäärö seuraavasti - kääri paperin reunoja yhteen hiukan kerrallaan, tee aina uusi taitos limittäin edellisen taitoksen päälle, toista kunnes pääset käärön loppuun asti. Aseta kääröt uunipellille ja paista uunin alatasolla noin 15-20min kunnes perunat ovat kypsiä. Kääröjen ollessa uunissa, valmista nopea salaatti.
Leikkaa avomaankurkku ja fenkoli ohuiksi siivuiksi. Hienonna yrtit kevyesti. Sekoita kulhossa kurkku, fenkoli, yrtit, sitruunan mehu ja Tabasco Green. Mausta suolalla. Avaa uunista tulleet kääröt ja lusikoi salaattia ahventen päälle.