Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Possun spare ribs ja varhaiskaalisalaatti

Possun spare ribs ja varhaiskaalisalaatti

Possun spare ribs ja varhaiskaalisalaatti

1 kg possun spare ribs (kokonainen kylkirivi)

1 l 5 % suolalientä

2 rkl Colman’s sinappijauhetta

2 rkl sipulijauhetta

1 rkl valkosipulijauhetta

Maldon savusuolaa myllystä

Anna kylkirivin maustua suolaliemessä mielellään yön yli tai 6-8 tuntia (ei pakollinen, mutta lopputuloksesta tulee mehukkaampi). Sekoita kuivat aineet keskenään. Poista liha suolaliemestä ja kuivaa hyvin. Poista kylkirivin sisäpuolelta kalvo. Hiero mausteseos lihan pintaan. Lämmitä uuni 120 asteeseen. Kypsennä lihaa uunissa ensin 1,5 tuntia folioon peitettynä. Tämän jälkeen 1 tunti ilman foliota. Ota liha pois uunista. Nosta uunin lämmöt 220 asteeseen. Valele ribsit reilulla glaseerauksella ja paahda vielä uunissa noin 15min kunnes glaseeraus on karamellisoitunut lihan päälle. Tarjoile hapokkaan varhaiskaalisalaatin ja esimerkiksi maissileivän kanssa.

Suolaliemi

1l vesi

30g Maldon savusuola

Ribsien glaseeraus

5 dl lihalientä

1 plo TABASCO® Chipotlea

2 rkl tummaa siirappia

1 rkl etikkaa (esim. omena- tai valkoviinietikka)

2 tl soijakastiketta

2 rkl tummaa maizenasuurustetta

Kuumenna lihaliemi kattilassa ja keitä kokoon noin 30min kunnes neste haihtunut puoleen. Lisää siirappi, soijakastike, TABASCO® ja etikka. Keitä vielä matalalla lämmöllä 5-10min. Lisää tumma maizena, ja kiehauta. Jäähdytä ja käytä ribsien glaseeraamiseen.

Varhaiskaalisalaatti

1/2 varhaiskaali

nippu kevätsipulia

puntti vesikrassia

1-2 rkl Grey Poupon Dijon sinappia

1 rkl oliiviöljyä

2-3 tl TABASCO® Habaneroa

Maldon suolaa myllystä

Maldon mustapippuria myllystä

Leikkaa varhaiskaali ja kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita joukkoon sinappi, öljy, etikka, TABASCO® Habanero. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesikrassi joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Dijon tofu

Dijon tofu

Menevä pitaleipäpöytä

Menevä pitaleipäpöytä