Possun spare ribs ja varhaiskaalisalaatti
Possun spare ribs ja varhaiskaalisalaatti
1 kg possun spare ribs (kokonainen kylkirivi)
1 l 5 % suolalientä
2 rkl Colman’s sinappijauhetta
2 rkl sipulijauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
Maldon savusuolaa myllystä
Anna kylkirivin maustua suolaliemessä mielellään yön yli tai 6-8 tuntia (ei pakollinen, mutta lopputuloksesta tulee mehukkaampi). Sekoita kuivat aineet keskenään. Poista liha suolaliemestä ja kuivaa hyvin. Poista kylkirivin sisäpuolelta kalvo. Hiero mausteseos lihan pintaan. Lämmitä uuni 120 asteeseen. Kypsennä lihaa uunissa ensin 1,5 tuntia folioon peitettynä. Tämän jälkeen 1 tunti ilman foliota. Ota liha pois uunista. Nosta uunin lämmöt 220 asteeseen. Valele ribsit reilulla glaseerauksella ja paahda vielä uunissa noin 15min kunnes glaseeraus on karamellisoitunut lihan päälle. Tarjoile hapokkaan varhaiskaalisalaatin ja esimerkiksi maissileivän kanssa.
Suolaliemi
1l vesi
30g Maldon savusuola
Ribsien glaseeraus
5 dl lihalientä
1 plo TABASCO® Chipotlea
2 rkl tummaa siirappia
1 rkl etikkaa (esim. omena- tai valkoviinietikka)
2 tl soijakastiketta
2 rkl tummaa maizenasuurustetta
Kuumenna lihaliemi kattilassa ja keitä kokoon noin 30min kunnes neste haihtunut puoleen. Lisää siirappi, soijakastike, TABASCO® ja etikka. Keitä vielä matalalla lämmöllä 5-10min. Lisää tumma maizena, ja kiehauta. Jäähdytä ja käytä ribsien glaseeraamiseen.
Varhaiskaalisalaatti
1/2 varhaiskaali
nippu kevätsipulia
puntti vesikrassia
1-2 rkl Grey Poupon Dijon sinappia
1 rkl oliiviöljyä
2-3 tl TABASCO® Habaneroa
Maldon suolaa myllystä
Maldon mustapippuria myllystä
Leikkaa varhaiskaali ja kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita joukkoon sinappi, öljy, etikka, TABASCO® Habanero. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesikrassi joukkoon juuri ennen tarjoilua.