Dijon tofu
Ainekset:
2 pkt Jalotofua (marinoitu)
3 rkl Grey Poupon Dijon kokojyväsinappia
1-2 valkosipulin kynttä
1/2 sitruunan mehu
muutama kesäsipulin varsi
2-3 tl TABASCO® Garlic kastiketta
1 rkl rypsiöljyä
Maldon suolaa myllystä
Maldon mustapippuria myllystä
tuoretta kirveliä viimeistelyyn
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Leikkaa tofut pitkittäin puoliksi. Kuivaa tofut kauttaaltaan talouspaperilla.
Hienonna valkosipulinkynnet, purista sitruunan mehu, leikkaa sipulin varret pienemmäksi. Sekoita maustekastikeainekset: valkosipuli, sitruunanmehu, Grey Poupon sinappi ja TABASCO® keskenään.
Kuumenna paistinpannua keskikovalla lämmöllä, lisää rypsiöljy pannuun. Paista tofua paistinpannulla kummaltakin puolelta 2-3min, kunnes tofut ovat saaneet kauniin värin pintaan. Siirrä tofut ja kesäsipuli uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi tofujen päälle maustekastiketta ja paahda vuokaa uunissa noin 10-15 min hiukan uunin tehokkuudesta riippuen.
Tarjoile Dijon tofu paahdettujen vihannesten tai raikkaan salaatin kanssa.