Herkullinen kurpitsarisotto
Herkullinen kurpitsarisotto
Viinisuositus: Domdechant Werner Hochheimer Domdechaney Riesling Erste Lage
1 myskikurpitsa
2dl risottoriisi
2l kasvisliemi
120g voi
1/2dl oliiviöljyä
2dl valkoviini
1 sipuli
1rkl Tabasco Sriracha
100g parmesan
Maldon suolaa
Maldon mustapippuria
(pari salvian oksaa)
Leikkaa myskikurpitsa poikittain puoliksi suunnilleen pyöreämmän pohjaosan ja pitkulaisen kaulan välistä. Kuori kummatkin osat. Leikkaa pyöreä osa puoliksi ja poista siemenkota. Hienonna tämä puolikas ja laita kurpitsasilppu kattilaan kasvisliemen kanssa. Keitä noin 15 minuuttia kunnes kurpitsa varmasti kypsää. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi. Käytä tätä "kurpitsalientä" risoton teossa.
Keikkaa toisesta kurpitsan puolikkaasta noin 2 x 2 cm kuutioita, paista kuutiot pannulla keskilämmöllä oliiviöljytilkan, voinokareen ja salvianoksan kanssa kunnes kypsiä ja saaneet kauniin värin, noin 10-15min. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Aloita risoton valmistus seuraavasti, lisää kattilaan oliiviöljy ja hienonnettu sipuli, kuullota hetki. Lisää risottoriisi, kuulota vielä minuutti tai kaksi. Lisää joukkoon valkoviini, sekoita ja anna alkoholin haihtua. Aloita lisäämään kurpitsalientä muutama kauhallinen kerralla. Sekoita jatkuvasti pohjaa myöten. Jatka liemen lisäämistä noin 12-15min ajan, kunnes riisi on "al dente", melkein kypsää mutta pieni purutuntuma on jäljellä. Viimeistele tässä vaiheessa risotto, lisää joukkoon 100g voita ja raastettu parmesaani sekä Tabasco Sriracha. Mausta Maldon suolalla. Risoton tulisi olla valuvaa ja samettista, jos risotto liian kiinteää eikä valu nätisti lautaselle, lisää tällöin 1-2dl lientä ja sekoita. Tarjoile paistettujen kurpitsakuutioiden sekä paistettujen kauden sienien kanssa.