Grillattu kukkakaali
Grillattu kukkakaali
1 iso kukkakaali
Marinadi:
1dl oliivi- tai rypsiöljyä
4 valkosipulin kynttä
2rkl savupaprikaa
Pieni nippu timjamia
1dl Amigas tumma paahto -kahvia
1/2 sitruunan mehu
1-2rkl TABASCO® Chipotlea
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Kuori ja raasta valkosipulin kynnet, hienonna timjami. Sekoita marinadin ainekset yhteen. Poista kukkakaalista vihreät osat. Lisää kukkakaali ja marinadi sopivaan astiaan tai ziplock-pussiin, sekoita hyvin. Anna kukkakaalin maustua vähintään tunti ennen grillaamista, mielellään jopa yön yli. Grillaa kukkakaalia, välillä käännellen ja ylimääräistä marinadia valellen, grillin tehokkuudesta riippuen noin 20-40min, kunnes kukkakaali on saanut kauttaaltaan kauniin paahteisen värin.
Viinisuositus: Steininger Cabernet Sauvignon Rosé 2022.