Sweet & Spicy rapu-ananasvartaat
Sweet & Spicy rapu-ananasvartaat
Marinadi:
1dl rypsiöljyä
2 rkl TABASCO® Sweet & Spicy -kastiketta
1 limen mehu & kuoren vihreä osa raastettuna
1tl suolaa
0,5 tl hunajaa
1dl Amigas tumma paahto -kahvia
1/2 sitruunan mehu
1-2rkl TABASCO® Chipotlea
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Vartaat:
1 ananas
jättikatkaravun pyrstöjä 20-30 kpl (n. 500g)
Päälle ja koristeluun:
1 mieto punainen chili
muutama oksa korianteria
limelohkoja
Turvota puiset varrastikut vedessä, jotta ne eivät pala grillissä. Sekoita marinadin ainekset yhteen, ja ota puolet marinadista talteen dipiksi. Kuori ravut ja lisää marinadiin maustumaan. Leikkaa ananas paloiksi, kokoa vartaat ja laita grilliin tai parilalle.
Säästä marinadi, jossa ravut olivat, ja valele sitä vartaiden päälle niiden kypsyessä grillissä tai parilalla. Käännä vartaat kertaalleen, kun ne ovat saaneet mukavat raidat ja väriä pintaan. Valele lisää marinadia vielä pintaan ja kun toinenkin puoli on saanut hyvän värin, nosta vartaat tarjoiluastialle.
Lisää vartaiden päälle vielä ripaus suolaa, limemehua, sekä kaveriksi limelohkoja, chiliviipaleita ja korianteria. Lisää dipiksi säästettyyn marinadiin vielä lisää TABASCO® Sweet & Spicy -kastiketta, sekoita ja nauti!