Escabeche salaatti grillivihanneksista
Escabeche salaatti grillivihanneksista
Ainekset:
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
2 porkkanaa
1 nippu kevätsipulia / uutta sipulia
2 shalottia
Escabeche liemiainekset:
1 dl oliiviöljyä
1 dl omenaviinietikkaa
loraus valkoviiniä
2 rkl vettä
2 rkl sokeria
muutama timjamin oksa
1 laakerinlehti
1 shalotti
1 valkosipulin kynsi
1-2 rkl TABASCO® Habanero -kastiketta
1-2 rkl Colman’s sinappijauhetta
2-3 tl Maldon suolaa
Maldon mustapippuria myllystä
Valmistus:
Kuori sipulit, pese porkkanat hyvin. Jos käytät uuden sadon porkkanaa, älä suotta kuori.
Poista paprikoista kodat.
Leikkaa vihannekset suurpiirteisesti grillaukseen sopiviksi paloiksi.
Ota grillissä väri vegeihin.
Pyöräytä grillin jälkeen escabeche liemessä ja nosta tarjolle.
Tarjoile lisäkkeenä grilliruoan kanssa.
Liemen valmistus:
Lisää kattilaan oliiviöljy ja kuumenna miedolla lämmöllä.
Hienonna shalotti ja valkosipuli ja lisää kattilaan. Kuullota hetki.
Lisää muut ainekset kattilaan ja kiehauta.
Viinisuositus:
Pearly Bay (Etelä-Afrikka)
https://www.alko.fi/tuotteet/007742/Pearly-Bay-Dry-White/