Possun barbacoa pihvi & maissisalsa
Possun barbacoa pihvi & maissisalsa
Ainekset:
500 g possun kassleria
2 rkl valkosipuli
2 rkl Colman’s sinappijauhetta
2 tl oregano
2-3 rkl TABASCO® Chipotle -kastiketta
Maldon suolaa myllystä (2-3tl)
Maldon mustapippuria myllystä (oman maun mukaan)
Maissisalsan ainekset:
1 punainen chili
1 shalotti
3 limeä
4 maissintähkää
1-2 punttia korianteria
Maldon suolaa myllystä
1-2tl TABASCO® Chipotle -kastiketta
1dl kurpitsansiemeniä
200g fetajuustoa
Possun valmistus:
Leikkaa possun kasslerista 4 tasakokoista pihviä.
Sekoita kuivamausteet yhteen ja hiero pihvien pintaan, anna maustua vähintään 30min ennen grillaamista, mielellään yön yli.
Siirrä pihvit huoneenlämpöön vähintään 60min ennen grillaamisen aloittamista.
Lisää pihvien pintaan TABASCO® Chipotle -kastiketta ja mausta suolalla ja pippurilla.
Grillaa n. 3-4min pihvejä minuutin välein käännellen, pihvit saavat kauniin tumman värin.
Salsan valmistus:
Hienonna shalotti ja chili, siirrä kulhoon.
Purista limemehu ja sekoita shalotin ja chilin joukkoon.
Grillaa maissintähkät kokonaisena, välillä käännellen.
Leikkaa tähkistä maissinjyvät irti, lisää salsan joukkoon.
Hienonna korianteri.
Mausta salsa suolalla ja korianterilla, viimeistele TABASCO® Chipotle -kastikkeella.
Viinisuositus:
Zaccanini Montepulciano d’Abruzzo (Italia)
https://www.alko.fi/tuotteet/466437/Zaccagnini-Montepulciano-d-Abruzzo-2018/