Escabeche-muikut
Raaka-aineet:
250g perattua muikkua (silakka toimii tässä vielä paremmin)
Liemi:3 porkkanaa
3 shalottia
400 ml omenaviinietikkaa (muu vaalea etikka käy, paitsi väkiviina)
1/2 ruukkua timjamia
5 valkosipulin kynttä
1 dl oliiviöljyä
3 rkl TABASCO® Sweet & Spicy -kastiketta
1 rkl sokeria
2 tl Maldon -suolaa
1 tl mustapippuria
1 sitruunan kuori
Valmistus:
Lisää kasariin oliiviöljy, hienonnettu shalotti, porkkana, valkosipuli, sitruunan kuori ja timjami. Kuullota hetki, lisää tämän jälkeen etikka, sokeri, suola, kiehauta ja mausta mustapippurilla sekä TABASCO® Sweet & Spicy -kastikkeella. Huuhtele muikut nopeasti kylmässä vedessä, kuivaa hyvin ja aseta lasipurkkiin. Ota liemi pois levyltä ja kaada muikkujen tai silakoiden päälle lasipurkkiin. Anna jäähtyä hetki ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilyy jääkaapissa 1-2 vk.
Napostele esimerkiksi leivän päällä tai hyvän oluen kanssa sellaisenaan.