Savukalavohveleita & TABASCO®-kastike maustettuja kurkkuja
Hapanjuurivohveleita ja savulohitahnaa & TABASCO®-maustettuja kurkkuja
Vohvelit (10 kpl)
Ainesosat:
2,5 dl hapanjuurta
2,5 dl vettä
3,5 dl vehnäjauhoa
75 g voita
2 rkl hunajaa
2 kananmunaa
1 tl Maldon suolaa
Valmistus:
Sekoita hapanjuuri, vesi ja vehnäjauhot keskenään ja siirrä seos kannelliseen rasiaan.
Anna tekeytyä mielellään yön yli tai vähintään muutama tunti huoneenlämmössä.
Taikinan tekeydyttyä sulata voi ja sekoita hunajan kanssa. Lisää seos taikinaan.
Lisää lisäksi kananmunat ja suola.
Paista vohvelit ja tarjoile savulohitahnan kanssa.
Savulohitahna
Ainesosat:
250g lämminsavulohta
150g kylmäsavulohta
2 dl hapankermaa
1 dl majoneesia
pieni pala piparjuurta
1 punasipuli
puntti tilliä
1 tl Maldon suolaa
mustapippuria myllystä
5 rkl TABASCO® Green -kastiketta
Valmistus:
Hienonna sipuli ja tilli
Leikkaa kylmäsavulohi ohuiksi siivuiksi ja murenna käsin lämminsavulohi.
Sekoita ainekset kulhossa yhteen
Lisää hapankerma, majoneesi, suola, mustapippuri ja TABASCO® Green-kastike
Raasta sekaan piparjuurta ja tarjoile suolaisten vohveleiden täytteenä.
TABASCO®-maustetut kurkut (4:lle)
Ainesosat:
5 avomaankurkkua
2 rkl Maldon suolaa
4 rkl sokeria
4 rkl TABASCO® SWEET & Spicy -kastiketta
Valmistus:
Leikkaa kurkut niin ohuiksi siivuiksi kuin veitsellä saat.
Lisää suola ja sokeri ja valuta kurkkuja siivilässä noin 15min.
Jos kurkut tuntuvat tämän jälkeen liian suolaisilta, voit huuhdella nopeasti kylmän veden alla.
Mausta reilulla TABASCO® SWEET & Spicy -kastikkeella ja tarkoile vohveleiden ja savulohitahnan kanssa.