Karitsan tartar
Ainesosat:
400g karitsan ulkofilettä tai paistia (naudanliha käy myös)
3rkl oliiviöljyä
2 rkl Maldon suolaa
2 rkl Tabasco originalia
20g mustaa valkosipulia (voit korvata mustan valkosipulin kokonaisella paahdetulla valkosipulilla)
2dl rypsiöljyä
2rkl omenaviinietikkaa (puna- tai valkoviinietikka käy myös)
2rkl Tabasco buffaloa
1 keltuainen
100g parmesaania
50g vesikrassia
Valmistus:
Kuivaa lihat hyvin käsipaperilla ja poista ylimääräiset kalvot.
Käytä lihat lihamyllyn läpi tai vaihtoehtoisesti leikkaa ohuiksi paloiksi, tämän jälkeen pitkiksi ohuiksi tangoiksi ja hienonna.
Mausta lihat Tabascolla, suolalla ja oliiviöljyllä. Tee sillä välin majoneesi.
Lisää keltuainen, hienonnettu musta valkosipuli, omenaviinietikka ja Tabasco Buffalo sauvasekoittimen menevään astiaan ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja lisää öljy ohuena nauhana kunnes seos emulgoituu. Voit mustan valkosipulin asemasta paahtaa kokonaisen halkaistun valkosipulin uunissa n. 200°C 15-20min ja korvata tällä mustan valkosipulin.
Lisää majoneesia tarjoilulautasten pohjalle, kasaa tartarlihat päälle, lisää vesikrassit ja raasta parmesaani annosten päälle.
Tarjoile ohuen näkkileivän tai juurileivan kanssa!
Vinkki:
Valmistat helposti itse mustaa valkosipulia laittamalla kokonaisia valkosipuleita riisikeittimeen ja pitämällä niitä siellä n. 5 viikkoa riisinkeitin päällä.