Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Karitsan tartar

Karitsan tartar

Ainesosat:

  • 400g karitsan ulkofilettä tai paistia (naudanliha käy myös) 

  • 3rkl oliiviöljyä 

  • 2 rkl Maldon suolaa

  • 2 rkl Tabasco originalia

  • 20g mustaa valkosipulia (voit korvata mustan valkosipulin kokonaisella paahdetulla valkosipulilla)

  • 2dl rypsiöljyä 

  • 2rkl omenaviinietikkaa (puna- tai valkoviinietikka käy myös) 

  • 2rkl Tabasco buffaloa

  • 1 keltuainen 

  • 100g parmesaania

  • 50g vesikrassia 


Valmistus:

  1. Kuivaa lihat hyvin käsipaperilla ja poista ylimääräiset kalvot.

  2. Käytä lihat lihamyllyn läpi tai vaihtoehtoisesti leikkaa ohuiksi paloiksi, tämän jälkeen pitkiksi ohuiksi tangoiksi ja hienonna.

  3. Mausta lihat Tabascolla, suolalla ja oliiviöljyllä. Tee sillä välin majoneesi.

  4. Lisää keltuainen, hienonnettu musta valkosipuli, omenaviinietikka ja Tabasco Buffalo sauvasekoittimen menevään astiaan ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja lisää öljy ohuena nauhana kunnes seos emulgoituu. Voit mustan valkosipulin asemasta paahtaa kokonaisen halkaistun valkosipulin uunissa n. 200°C 15-20min ja korvata tällä mustan valkosipulin. 

  5. Lisää majoneesia tarjoilulautasten pohjalle, kasaa tartarlihat päälle, lisää vesikrassit ja raasta parmesaani annosten päälle.

  6. Tarjoile ohuen näkkileivän tai juurileivan kanssa! 


Vinkki:

Valmistat helposti itse mustaa valkosipulia laittamalla kokonaisia valkosipuleita riisikeittimeen ja pitämällä niitä siellä n. 5 viikkoa riisinkeitin päällä. 

Marcos_kuva.jpg

Reseptin loi vuoden 2019 brändilähettiläs Marcos Gois

Halstrattua siikaa

Halstrattua siikaa

Ryppyperunoita ja mole-kastiketta

Ryppyperunoita ja mole-kastiketta