Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Sinappiset ruusukaalit

Sinappiset ruusukaalit

Sinappiset ruusukaalit

Ainesosat:

  • 400g ruusukaalia

  • 3 rkl rypsiöljyä

  • 1 purjo (vaalea osa)

  • 3 valkosipulin kynttä

  • muutama timjamin oksa hienonnettuna

  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

  • 1 dl kermaa

  • 2 tl Colman’s sinappijauhetta

  • 2 rkl Grey Poupon ryytisinappia

  • 2 tl Maldon suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 2 rkl TABASCO® Green -kastiketta

  • tuoretta rakuunaa viimeistelyyn

Valmistus:

  1. Huuhtele ruusukaalit ja kuivaa hyvin.

  2. Leikkaa ruusukaalit pitkittäin puoliksi, poista mahdolliset puisevat kannat ja uloimmat lehdet jos ovat päässeet nahistumaan.

  3. Poista purjon kanta, leikkaa n. 1cm paksuista siivua purjon vaaleasta osasta. Vihreän pään voit käyttää esim. kasvisliemen sekaan, sosekeittoon tai pataruokaan.

  4. Hienonna valkosipulin kynnet sekä timjami.

  5. Kuumenna pannua keskikovalla lämmöllä hetki, lisää öljy, ruusukaalit ja purjo, kuullota n. 2 min välillä hämmennellen.

  6. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 1 min.

  7. Lisää valkoviini, kiehauta, redusoi n. 1-2min kunnes nesteestä haihtunut noin puolet.

  8. Lisää kerma, sinappijauhe sekä ryytisinappi.  

  9. Mausta suolalla, vastajauhetulla mustapippurilla sekä TABASCO® Green -kastikkeella saadaksesi hapokkuutta ja tulisuutta paistokseen.

  10. Viimeistele rakuunanlehdillä. Nauti haudutetun joulupossun ja perunagratiinin kanssa.

Paahdetut punajuuret

Paahdetut punajuuret

Perunagratiini

Perunagratiini