Sinappiset ruusukaalit
Sinappiset ruusukaalit
Ainesosat:
400g ruusukaalia
3 rkl rypsiöljyä
1 purjo (vaalea osa)
3 valkosipulin kynttä
muutama timjamin oksa hienonnettuna
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kermaa
2 tl Colman’s sinappijauhetta
2 rkl Grey Poupon ryytisinappia
2 tl Maldon suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl TABASCO® Green -kastiketta
tuoretta rakuunaa viimeistelyyn
Valmistus:
Huuhtele ruusukaalit ja kuivaa hyvin.
Leikkaa ruusukaalit pitkittäin puoliksi, poista mahdolliset puisevat kannat ja uloimmat lehdet jos ovat päässeet nahistumaan.
Poista purjon kanta, leikkaa n. 1cm paksuista siivua purjon vaaleasta osasta. Vihreän pään voit käyttää esim. kasvisliemen sekaan, sosekeittoon tai pataruokaan.
Hienonna valkosipulin kynnet sekä timjami.
Kuumenna pannua keskikovalla lämmöllä hetki, lisää öljy, ruusukaalit ja purjo, kuullota n. 2 min välillä hämmennellen.
Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 1 min.
Lisää valkoviini, kiehauta, redusoi n. 1-2min kunnes nesteestä haihtunut noin puolet.
Lisää kerma, sinappijauhe sekä ryytisinappi.
Mausta suolalla, vastajauhetulla mustapippurilla sekä TABASCO® Green -kastikkeella saadaksesi hapokkuutta ja tulisuutta paistokseen.
Viimeistele rakuunanlehdillä. Nauti haudutetun joulupossun ja perunagratiinin kanssa.