Tuorehernekeitto
Tuorehernekeitto neljälle
Ainesosat keittoon:
400g pakasteherneitä
1 iso purjo (vaalea osa)
1 valkosipulin kynsi
1 puntti/ruukku minttua
800-1000 ml kasvislientä
1 tl Maldon suolaa
1-2 rkl TABASCO® Green -kastiketta
mustapippuria myllystä
Ainesosat vuohenjuustokreemiin:
100g pehmeää vuohenjuustoa
1 rkl sitruunanmehua
½ tl Maldon suolaa
mustapippuria myllystä
Ainesosat paahdettuihin auringonkukansiemeniin:
100g auringonkukansiemeniä
1 tl Colman’s sinappijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl soijakastiketta
Valmistus:
Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla keskiteholla muutama minuutti, lisää kuivamausteet ja paahda vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi soijakastike ja ota pannu pois levyltä, kaada siemenet kulhoon jäähtymään. Tarjoile keiton kanssa.
Poista purjon uloimmat kerrokset ja halkaise kahtia. Poista kanta ja huuhtele purjo kauttaaltaan.
Leikkaa purjot pienemmiksi paloiksi ja lisää kattilaan valkosipulin, herneiden ja kasvisliemen kanssa, kiehauta ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Kaada keitto tehosekoittimeen ja lisää samalla ruukullinen minttua joukkoon. Aja hienoksi, mausta tämän jälkeen TABASCO® Green -kastikkeella, suolalla, mustapippurilla sekä tarkista keiton rakenne
Lisää tässä vaiheessa nestettä jos haluat keitosta ohuempaa. tarkista maku ja annostele kulhoon.
Lisää kulhoon vuohenjuusto ja mausteet, vatkaa rakenne rikki ja tarjoile.