Perunagratiini
Perunagratiini
Ainesosat:
1 kg perunaa (kiinteä lajike esim. Annabelle tai Nicola)
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 dl kermaa
3 dl maitoa
2 tl Maldon suolaa
reilusti valkopippuria myllystä
2 tl Colman’s sinappijauhetta
2 tl Grey Puopon sinappia
100g voita
parmesaania
Valmistus:
Pese perunat huolellisesti ja siivuta perunat kuorineen n. 3mm paksuisiksi siivuiksi.
Liota perunoita 10min kylmässä vedessä. Valuta ja kuivaa huolellisesti.
Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulin kynnet.
Kuumenna uuni 160 asteeseen. Voitele uunin kestävä vuoka.
Lado perunaviipaleita, sipuleita ja valkosipulia kerroksittain vuokaan suolan ja vastajauhetun pippurin kanssa.
Viimeistele pinta raastetulla parmesaanilla sekä voinokareilla.
Sekoita maito, kerma ja sinapit keskenään ja kaada seos vuokaan niin että perunat lähes peittyvät nesteen kanssa.
Paista uunin keskitasolla n. 50-60min, anna vetäytyä uunin jälkeen n. 15-20min ennen tarjoilua.