Peuraburgeri
Peuraburgeri
Ainesosat:
4 kpl Vaasan The BRGR -sämpylöitä
600 g peuran jauhelihaa
4 kpl Valio Naughty BRGR Cheddar juustoviipaleita
2 keltasipulia, kuorittuna ja viipaloituna
2 dl Naughty Base Aioli-kastiketta
100 g Valio voita, pehmennettynä
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
50 g tatteja, paistettuna ja hienonnettuna
1 dl Jägermeisteriä tai vastaavaa yrttilikööriä
2 dl Pepsiä
2 rkl TABASCO® Chipotle -kastiketta
3 dl ketsuppia
½ dl Worcestershire kastiketta
1 rkl sokeria
50 g Valio voita
½ tl Maldon-suolaa
1 dl suolakurkkuviipaleita
Maldon suolaa ja pippuria
Valmistus:
Laita kattilaan yrttilikööri, Pepsi, ketsuppi, worcester, TABASCO® Chipotle -kastike, sokeri ja 50g voita. Kiehauta kattilassa 5 minuuttia ja nosta syrjään.
Sekoita 2dl Base Aiolia ja ½ dl yrtti-bbq kastiketta keskenään ja nosta kylmään.
Grillaa sipuliviipaleet kuumalla pannulla tai grillissä ja nosta pieneen kattilaan. Lisää joukkoon loput yrtti-bbq kastikkeesta ja anna mehustua.
Sekoita pehmennyt voi, hienonnettu paistettu tatti ja timjami keskenään. Laita tattivoi jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi jähmettymään.
Muotoile jauhelihasta 4 tasakokoista sämpylän levyistä pihviä ja mausta Maldon-suolalla ja pippurilla.
Grillaa pihvejä 3-4 minuuttia per puoli kuumassa grillissä tai paista kuumalla pannulla. Lisää paistetun pihvin päälle keskelle ruokalusikallinen tattivoita ja aseta juustoviipale sen päälle.
Laita pihvit juustoineen päivineen uuninpellille leivinpaperin päälle ja lämmitä uunissa pari minuuttia 180c asteessa kunnes juustot on sulaneet ja kätkeneet samalla tattivoiyllätyksen.
Paahda sämpylöitä uunissa 180c asteessa pari minuuttia tai lämmitä ne kuumassa grillissä.
Kokoa burgeri reseptin aineksista ja nauti!