Alppiburgeri
Alppiburgeri 4:lle
Ainesosat:
4 kpl Vaasan The BRGR -sämpylöitä
4 kpl Tamminen Naughty naudan BRGRpihviä
4 kpl Valio Naughty BRGR Cheddarjuustoviipaleita
36 kpl HK Ohuen ohut keittokinkku-viipaleita (noin ½ pkt)
200 g Valio Alppikreivijuustoa
1 dl Vehnäjauhoja
2 kpl Kananmunaa
1 dl Korppujauhoja
50 g Valio voita
4 rkl Naughty Burger Chutneytä
2 dl Naughty BRGR Mayo -kastiketta
1 kpl Iso punasipuli, kuorittuna
2 rkl ruohosipulia, hienonnettuna
4 rkl Omenaviinietikkaa
4 rkl TABASCO® Sweet & Spicy -kastiketta
4 tl Naughty BRGR suola maustesekoitusta
Maldon Suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Leikkaa vuoristojuustosta 12 tasakokoista burgerisämpylän levyistä tankoa.
Levitä 3 kinkkuviipaletta limittäin vierekkäin juustotangon levyisesti.
Kääri juustotanko kinkkuviipaleisiin tiukaksi pötköksi.
Leivitä pötkö lopuksi vehnäjauhoissa, vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Tee sama homma lopuille kinkkurullille.
Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja marinoi etikan kanssa vähintään 5 minuuttia. Mausta etikkasipuli Maldon-suolalla ja mustapippurilla sekä lopuksi hienonnetulla ruohosipulilla.
Paista kinkkurullat voissa kullankeltaisiksi paistinpannulla ja siirrä syrjään.
Mausta pihvit burgerisuola maustesekoituksella ja paista kuumalla pannulla tai grillaa kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli. Kun olet kääntänyt pihvin, laita grillatun puolen päälle juustoviipale sulamaan.
Paahda sämpylät grillillä, pannulla tai 180c asteessa uunissa noin 3 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat hieman paahtuneet.
Kokoa burgeri reseptin aineksista ja nauti!