Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Haukiburgeri

Haukiburgeri

Haukiburgeri

Ainesosat:

  • 4 kpl Vaasan The BRGR -sämpylöitä

  • 500 g haukifilettä, nahattomana

  • 5 dl Valio kuohukermaa, kylmänä

  • 1 kpl sitruunan kuori, raastettuna

  • ½ kpl kurkkua, ohueksi viipaloituna

  • 1 kpl punasipulia, kuorittuna ja suikaloituna

  • ½ dl väkiviinaetikkaa

  • ½ dl sokeria

  • 1 dl vettä

  • 1 rkl Maldon-suolaa

  • 2 kpl kananmunaa, rikottuna ja vatkattuna auki

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 2 dl pankojauhoja, eli japanilaista kuivattua leipäraastetta

  • 200 g Valio voita

  • 2 dl Naughty Base Aioli-kastiketta

  • 1 tl Dijon sinappia

  • 2 rkl kapriksia, hienonnettuna

  • ¼ pnt tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna

  • ¼ pnt tuoretta tilliä, hienonnettuna

  • 100 g katkarapuja, valutettuna ja kuivaksi puristettuna

  • 1 kpl sitruunan mehu

  • 1 rkl TABASCO® Green -kastiketta

  • Maldon-suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Ruskista pannulla 100g voita kunnes se on vaaleanruskeaa ja tuoksuu hieman kinuskille. Ota pois liedeltä ja anna sen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Varo ettei voi pala! Jos se palaa, haistat sen kyllä ja sitten pitää tehdä alusta.

  2. Sekoita kulhossa väkiviinaetikka, vesi, sokeri ja Maldon-suola. Lisää joukkoon kurkkuviipaleet ja punasipulisuikaleet ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

  3. Sekoita kulhossa Base Aioli, ruskistettu voi, sitruunanmehu, kaprikset, katkaravut, sinappi, TABASCO® Green -kastike, hienonnettu tilli ja ruohosipuli. Maista ja mausta massa Maldon-suolalla ja pippurilla tarvittaessa.

  4. Leikkaa haukifile sentin kokoisiksi kuutioiksi. Laita kutteriin tai monitoimikoneeseen hauenpalat ja mausta Maldon-suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella. Laita kone päälle ja anna sen jauhaa kala ihan hienoksi. Ala sitten kaatamaan kylmää kermaa ohuena nauhana kalamassan joukkoon koneen pyöriessä täydellä teholla. Lisää kermaa aina, kun edellinen satsi on sekoittunut huolellisesti massan joukkoon.

  5. Kun massa on tehty, kastele käsiä hanan alla ja muotoile kalamassasta 4 tasakokoista kalapullaa. Pyörittele kalapullat sitten varovasti ensin vehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Kun kalapulla on pankojauhon päällä, taputtele se pihviksi varovasti ja nosta syrjään.

  6. Paista paneroidut haukipihvit pannulla reilussa voissa kullanruskeiksi ja kypsiksi. Tähän menee n. 10 minuuttia.

  7. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa 180c asteessa 3-4 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

  8. Kokoa burgeri reseptin aineksista ja nauti!

burgerimies_euroopassa.jpg

Reseptin loi Akseli Herlevi

Normandiaburgeri

Normandiaburgeri

UK Burgeri

UK Burgeri