Normandiaburgeri
Normandiaburgeri
Ainesosat:
44 kpl Vaasan The BRGR -sämpylöitä
4 kpl Tamminen Naughty naudan BRGR -pihviä
1 kpl Camembert juustokiekko
1 kpl Omena, pestynä
1 kpl Päärynä, pestynä
2 kpl Shalottisipulia, kuorittuna ja hienonnettuna
1 rkl Valio voita
1 dl Ranskalaista aitoa siideriä (Strongbow-siideri toimii myös mainiosti)
½ dl Calvadosta
½ dl Omenaviinietikkaa
1 tl TABASCO® Green -kastiketta
1 dl Sokeria
2 dl Naughty Base Aioli -kastiketta
1 rkl Tryffeliöljyä
½ tl Rouhittua Maldon-mustapippuria
½ pnt Tuoretta lehtipersiljaa, karkeasti hienonnettuna
4 tl Naughty BRGR -suolamaustesekoitusta
½ tl Maldon-suolaa
Valmistus:
Sekoita kulhossa Base aioli, tryffeliöljy sekä rouhittu Maldon-mustapippuri. Jätä jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.
Leikkaa puolet omenasta ja päärynästä erikseen ja kuori ne. Leikkaa kuoritut hedelmienpuolikkaat veitsellä pieniksi kuutioiksi ja lisää paistinpannulle hienonnetun shalottisipulin, siiderin, calvadoksen, sokerin ja TABASCO® Green -kastikkeen kanssa. Keitä keskilämmöllä 5-10 minuuttia kunnes seos on hiukan pehmentynyt ja neste haihtunut. Maista ja mausta tarvittaessa Maldon-suolalla ja pippurilla.
Leikkaa camembert-juusto neljään yhtä suureen viipaleeseen.
Leikkaa lopusta omenasta ja päärynästä siemenkota pois ja viipaloi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Paista hedelmäviipaleet paistinpannulla voissa ja mausta Maldon-suolalla ja pippurilla
Mausta pihvit kauttaaltaan burgerisuolalla ja paista kuumalla pannulla tai grillaa kuumassa grillissä 3 minuuttia per puoli. Laita juustoviipale pihvin päälle, kun olet kääntänyt pihvin.
Paahda sämpylä pannulla tai uunissa 180c asteessa 4 minuuttia tai kunnes sämpylä on kevyesti paahtunut.
Kokoa burgeri reseptin aineksista ja nauti!