Berliiniburgeri
Berliiniburgeri 4:lle
Ainesosat:
4 kpl Vaasan The BRGR -sämpylöitä
4 kpl Kariniemen Naughty BRGR kanaburgeripihviä
4 rkl Valion Salaattijuustokuutioita tai fetajuustoa
1 dl Naughty Base Aioli -kastiketta
1 dl Valio Turkkilaista jogurttia
1 rkl Jauhettua juustokuminaa
1 kpl Tomaatti, pestynä ja kuutioituna
1 kpl Punainen paprika, pestynä ja kuutioituna
2 kpl Valkosipulinkynsiä, viipaloituna
2 rkl Oliiviöljyä
½ tl TABASCO® -kastiketta
4 rkl Omenaviinietikkaa
¼ kpl Kurkku
1 kpl Tomaatti
1 kpl Punasipuli, kuorittuna
½ pnt Tuoretta lehtipersiljaa, hienonnettuna
½ kpl Sitruunan mehu
4 rkl Maldon-suolaa
1 tl Juustokumina, jauhettu
1 tl Korianterinsiemen, jauhettu
1 tl Valkosipulijauhe
1 tl Paprikajauhe
½ tl Neilikka, jauhettu
½ tl Kaneli, jauhettu
½ tl Cayenne, jauhettu
½ tl kurkuma, jauhettu
½ tl inkivääri, jauhettu
Valmistus:
Sekoita kulhossa Naughty Base Aioli, jogurtti ja 1rkl jauhettua juustokuminaa. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.
Sekoita kulhossa Maldon-suola ja ainesosaluettelossa Maldonin alla olevat mausteet ja hiero mausteseos sormien välissä valmiiksi.
Leikkaa erilliseen kulhoon ohuiksi viipaleiksi kurkku, tomaatti ja punasipuli. Purista niiden sekaan puolikkaan sitruunan mehu ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää juuri ennen tarjoilua hienonnettu lehtipersilja joukkoon ja sekoita.
Freesaa oliiviöljyssä murskattu valkosipulinkynsi ja kuutioitu tomaatti ja paprika. Kuullota kunnes vihannekset ovat pehmenneet, lisää joukkoon etikka ja keitä neste pois. Mausta seos TABASCO® -kastikkeella, suolalla ja pippurilla.
Mausta kanapihvit maustesuolalla kauttaaltaan ja paista kuumalla pannulla öljyssä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes pihvi on kypsentynyt.
Laita salaattijuustokuutiot tai fetajuustot pihvien kypsennetyn puolen päälle pehmenemään.
Paahda sämpylät pannulla tai uunissa 180c asteessa 3 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kevyesti paahtuneet.
Kokoa burgeri reseptin aineksista ja nauti!