Alsaceburgeri
Alsaceburgeri 4:lle
Ainesosat:
4 kpl Vaasan The BRGR -sämpylöitä
4 kpl Tamminen Naughty naudan BRGRpihviä
2 dl Naughty BRGR Mayo-kastiketta
4 kpl Valio Naughty BRGR Cheddar juustoviipaletta
4 dl Hapankaalia
2 dl Valkoviiniä
1 tl Kuminansiemeniä
8 kpl HK Naughty BRGR Burger pekoniviipaletta
1 rkl Paprikajauhetta
1 rkl Savupaprikajauhetta
1 tl Valkosipulijauhetta
1 tl Sipulijauhetta
1 rkl TABASCO® -kastiketta
4 rkl Punaviinietikkaa
2 Kynttä valkosipulia, hienonnettuna
1 tl Hunajaa
1 dl Oliiviöljyä
½ tl Maldon-suolaa
1 tl Maldon mustapippuria, rouhittuna
½ dl tuoretta oreganoa, hienonnettuna
4 tl Naughty BRGR suola -maustesekoitusta
Valmistus:
Laita hapankaali paistinpannulle, lisää joukkoon valkoviini ja kuminansiemenet. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes neste on haihtunut ja siirrä syrjään.
Sekoita kulhossa paprikajauhe, savupaprikajauhe, valkosipulijauhe, sipulijauhe, TABASCO® -kastike, punaviinietikka, hienonnettu valkosipuli, hienonnettu oregano, hunaja, oliiviöljy, Maldon-suola ja mustapippuri sekaisin.
Paista pekoniviipaleet pannulla kahden viipaleen nipuissa ja valele kääntämisen jälkeen mausteöljyllä. Jätä sivuun.
Mausta burgeripihvit kauttaaltaan burgerisuolalla ja paista kuumalla pannulla tai grillaa kuumassa grillissä 3 minuuttia per puoli ja laita pihvien kääntämisen jälkeen niiden päälle juustoviipaleet sulamaan.
Toppaa sämpylöiden leikkauspinnat pekonipannulle mausteöljyyn ja paahda sen jälkeen sämpylät pannulla tai uunissa 180c asteessa 3-4 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin paahtuneet.
Kokoa burgeri reseptin aineksista ja nauti!