Skottiburgeri
Skottiburgeri 4:lle
Ainesosat:
4 kpl Vaasan The BRGR -sämpylöitä
4 kpl Tamminen Naughty naudan BRGRpihviä
8 kpl HK Naughty BRGR Burger-pekoniviipaletta
1 kpl Iso pihvitomaatti, pestynä
2 kpl Keltasipulia, kuorittuna ja suikaloituna
2 rkl Valio Voita
2 rkl Soijaa
2 rkl Valio Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Naughty American BBQ Mayoa
½ pnt Tuoretta lehtipersiljaa
1 dl Maldon-suolaa
½ dl Viskiä
½ tl TABASCO® Original -kastiketta
Maldon-suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
Kuullota suikaloitu keltasipuli pannulla voissa pehmeäksi, lisää joukkoon soija ja keitä neste kasaan.
Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Mausta reilusti rouhitulla mustapippurilla sekä puolella teelusikallisella TABASCO® -kastiketta.
Laita viski ja Maldon-suola kattilaan ja keitä harvakseltaan sekoittaen keskilämmöllä 5 minuuttia tai kunnes kaikki neste on haihtunut ja suola on taas kuivaa ja kiteistä. Nosta maustettu suola jäähtymään huoneenlämpöön.
Paista pekoniviipaleet pannulla rapeiksi ja nosta syrjään.
Leikkaa pihvitomaatista 4 tukevaa viipaletta ja paista ne nopeasti samalla pannulla missä paistoit pekonit. Mausta samalla tomaattiviipaleet kevyesti suolalla ja pippurilla ja nosta syrjään.
Mausta burgeripihvit viskisuolalla kauttaaltaan ja paista kuumalla pannulla tai grillaa kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli.
Paahda sämpylät pannulla tai uunissa 180c asteessa 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kevyesti paahtuneet.
Kokoa burgeri reseptin aineksista ja nauti.