Uudenlaiset blinit
Uudenlaiset blinit ja kylmäsavulohitäyte
(n. 10 isoa / 20 pientä bliniä)
Ainesosat blinit:
200 g tattarijauho
300 ml maito
pieni pala tuorehiivaa (n. ¼ paketillinen)
100 g vehnäjauho
250 ml kuohuviiniä tai olutta
1 tl suola
2 valkuaista
200 g kirkastettua voita paistamiseen
Ainesosat kylmäsavulohi:
300 g kylmäsavulohi
240 g smetana (2 pientä purkkia)
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl TABASCO® Original -kastiketta
1 rkl Grey Poupon sinappia
½ tl Maldon suola
Maldon mustapippuria myllystä
1 sitruunan mehu
puntti tilliä
Valmistus blinit:
Sekoita edellisenä iltana tattarijauho, maito ja hiiva keskenään ja siirrä esitaikina kylmään tekeytymään yön yli.
Sulata kattilassa n. 250g voita, käytä pinnalla oleva kirkas voisula (n. 200g) blinien paistoon.
Sekoita blinien esitaikinaan vehnäjauhot, suola sekä kuohuviini.
Vispaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaiset hellästi taikinan joukkoon.
Paista blinit keskikovalla lämmöllä muutaman minuutin per puoli kunnes ovat kauniin rapeita ja kultaisia.
Valmistus kylmäsavulohi:
Hienonna kylmäsavulohi, sipuli, valkosipuli ja tilli.
Sekoita kulhossa keskenään ja lisää joukkoon sinappi, TABASCO® Original -kastike, suola, pippuri ja tilli.
Purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Voit myös tehdä täytteen edellisenä päivänä ennakkoon.
Tarjoile blinien kanssa.