Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Uudenlaiset blinit

Uudenlaiset blinit

Uudenlaiset blinit ja kylmäsavulohitäyte

(n. 10 isoa / 20 pientä bliniä)

Ainesosat blinit:

  • 200 g tattarijauho

  • 300 ml maito

  • pieni pala tuorehiivaa (n. ¼ paketillinen)

  • 100 g vehnäjauho

  • 250 ml kuohuviiniä tai olutta

  • 1 tl suola

  • 2 valkuaista

  • 200 g kirkastettua voita paistamiseen

Ainesosat kylmäsavulohi:

  • 300 g kylmäsavulohi

  • 240 g smetana (2 pientä purkkia)

  • 1 punasipuli

  • 1 valkosipulin kynsi

  • 1 rkl TABASCO® Original -kastiketta

  • 1 rkl Grey Poupon sinappia

  • ½ tl Maldon suola

  • Maldon mustapippuria myllystä

  • 1 sitruunan mehu

  • puntti tilliä

Valmistus blinit:

  1. Sekoita edellisenä iltana tattarijauho, maito ja hiiva keskenään ja siirrä esitaikina kylmään tekeytymään yön yli.

  2. Sulata kattilassa n. 250g voita, käytä pinnalla oleva kirkas voisula (n. 200g) blinien paistoon.

  3. Sekoita blinien esitaikinaan vehnäjauhot, suola sekä kuohuviini.

  4. Vispaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaiset hellästi taikinan joukkoon.

  5. Paista blinit keskikovalla lämmöllä muutaman minuutin per puoli kunnes ovat kauniin rapeita ja kultaisia.

Valmistus kylmäsavulohi:

  1. Hienonna kylmäsavulohi, sipuli, valkosipuli ja tilli.

  2. Sekoita kulhossa keskenään ja lisää joukkoon sinappi, TABASCO® Original -kastike, suola, pippuri ja tilli.

  3. Purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

  4. Voit myös tehdä täytteen edellisenä päivänä ennakkoon.

  5. Tarjoile blinien kanssa.

Arjen nopea kanapasta

Arjen nopea kanapasta

Tofu Fried Rice

Tofu Fried Rice